Page content

Heerlijke havermoutpap

Deze  heerlijke havermoutpap met (seizoens)fruit voorziet je de hele ochtend van voldoende energie! Zowel warm als koud helemaal heerlijk. 

Wat heb je nodig voor heerlijke havermoutpap?

  • 40 gr fijne havervlokken
  • 1 appel of peer
  • 1 handjevol rozijnen (of ander gedroogd fruit)
  • kaneel- of speculaaskruiden

Hoe maak je heerlijke havermoutpap?

  • doe de havervlokken in een kom en giet er kokend water overheen totdat de vlokken onder water staan. Laat de havervlokken wellen.
  • Het fruit snijd je in stukjes en laat je samen met de kruiden en het gedroogde fruit in een pannetje met een klein laagje water koken. Het fruit moet zacht worden.
  • Giet het teveel aan kookvocht af (ook erg lekker om te drinken trouwens!) en doe de havervlokken + het fruitmengsel bij elkaar en in principe ben je nu al klaar.
  • Zelf zet ik de staafmixer er nu nog even op, zodat de zoete smaak van de rozijnen helemaal in de pap trekt.

Variatie met noten in plaats van havermout

De ene ochtend kies ik voor havermoutpap (langzame koolhydraten). De andere ochtend neem ik amandelen (goede vetten).
In dit geval gebruik ik 40 gram amandelen en die kook ik samen met het verse en gedroogde fruit + de kruiden in het pannetje. Tot slot nog even met de staafmixer en klaar is mijn ontbijt.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Heerlijke havermoutpap

Plaats een reactie


*