Page content

Suikervrije snacks

suikervrije-snacks Het is alweer dag 4 van de GÉÉN SUIKER Challenge. Beginnen de ontwenningsverschijnselen al minder te worden? Geef je lijf de tijd om te wennen aan je nieuwe eetpatroon. Realiseer je dat Rome ook niet in 1 dag gebouwd is. Het is het begin best lastig. Wat mag ik nu wel eten, waar zit suiker in? Hoe meer je je erin verdiept, hoe vaker je er achter komt waar suiker in "verstopt" zit.

Vandaag een korte tip met suikervrije snacks. Je wilt je stofwisseling draaiende houden. Zorg dan ook dat je tussen de maaltijden een tussendoortje eet. Een lijstje met mijn favoriet snacks:

 

  1. Fruit bevat natuurlijke suikers en kan je gerust eten. Varieer in kleur fruit. Vaak neem ik er een paar amandelen of noten bij om ervoor te zorgen, dat de natuurlijke suikers langzaam in mijn lijf worden opgenomen.
  2. Gedroogd fruit is ook een prima alternatief. Let wel even op of er geen suiker aan is toegevoegd.
  3. Noten (ongebrande & ongezouten) zijn een dagelijkse must. Ginny schreef er al eerder een blog over. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid calorieën. De eiwitten en (goede) vetten in de noten geven een langdurig verzadigd gevoel geven. Tevens blijft de suikerspiegel stabiel en dat zorgt ervoor dat je minder snel naar iets "zoets" grijpt. Een ideale snack om altijd in je tas te hebben!
  4. Rauwkost is altijd goed. Denk aan een halve avocado met een paar druppeltje olijfolie op een halve avocado of kikkoman (soja saus, neem bij voorkeur de variant met de groene dop "Less Salt"). Of komkommer, bleekselderij, wortelen etc. Vaak combineer ik de groente met zelfgemaakte hummus, heerlijk. En op het aanrecht staat altijd een schaaltje met kleine tomaatjes. Voor mij zijn dit net kleine snoepjes en ook mijn kinderen zijn er dol op.
  5. Rijstewafels zijn voor mij net koekjes. Ik beleg ze met hüttenkäse en groente, zelfgemaakte pindakaas, hummus of gewoon zonder beleg.
  6. Soep vult lekker en geeft een lang verzadigingsgevoel. Laat het vlees en vermicelli wel achterwege. Zeker in deze tijd is het fijn om je te verwarmen aan een warme kop soep. Maak het weekend een grote pan en vries 1 kops porties in. Probeer de  paprika-prei soep  van Annemieke eens.
  7. Eiwitten houden de bloedsuikerspiegel in balans en zijn dus ideaal als je op je gewicht let. Af en toe een gekookt eitje of een schaaltje (Griekse) yoghurt of kwark is dan een goede optie.

Morgen post ik een lekker suikervrije snack voor het weekend!

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Suikervrije snacks

Plaats een reactie


*