Page content

Paprika-prei soep

Eén van mijn Personal Training klanten was onlangs erg enthousiast over een simpele en vooral 'slanke' soep, De Paprika-Preisoep.
Hieronder vind je haar recept.

Paprika.

Bevat veel vitamine C en een hoog gehalte aan foliumzuur. Daarnaast bevat deze vrucht een aanzienlijke hoeveelheid bèta-caroteen (ook wel bekend als pro-vitamine A) dat erom bekend staat het immuunsysteem te bevorderen. Ook zijn er in de rode paprika fytochemicaliën aanwezig. Dit zijn chemische beschermingsstoffen die van nature voorkomen in planten en een positieve uitwerking hebben op de gezondheid.

 

Een rode paprika is - net als ander Rood voedsel - verwarmend, stimulerend en het geeft kracht. Ook is het goed voor de blaas, nieren en de spieren.
Geel voedsel harmoniseert, laxeert en reinigt. In het lichaam heeft het vooral een positief effect op de maag, de lever en het zenuwstelsel.

Prei.

Behoort tot de Allium familie, net zoals bieslook, de ui en knoflook. Het is zinvol om dagelijks iets uit deze familie te eten omdat zij een positief effect hebben op de darmflora. Verder staat prei bekend om zijn diuretische eigenschappen (een soort natuurlijke plaspil) en is hij goed voor blaas, nieren en urinewegen. Het is een waterafdrijvende groente en heeft een mild laxerende werking vanwege de aanwezigheid van cellulose en het slijm dat in de vezels zit. De groente is rijk aan minerale zouten zoals zwavel, fosfor, magnesium, ijzer, calcium en natrium.

Benodigdheden voor de soep (door Annemieke):

6 rode paprika's

2 gele paprika's

1 flinke prei

2 uien

3 teentjes knoflook

2 groente bouillon blokjes

10 basilicum blaadjes

Breng ruim 2 liter water met de bouillon blokjes aan de kook. Paprika's wassen en in stukken snijden, zo ook voor de prei. Dit mogen grove stukken zijn. Uien snipperen. Dit alles in de pan doen en zachtjes (20 min) laten doorkoken. Knoflook persen en erbij doen.

Vervolgens de staafmixer erop zetten en tot een gladde massa pureren. Als laatste de basilicum blaadjes erbij en nogmaals de staafmixer erop. Als je de soep te dik vindt eventueel verdunnen met nog wat bouillon.

Dit recept heb ik gekregen van één van de dames op mijn Weight Watchers cursus. Volgens dit systeem werk je met ProPoints. Deze soep bevat nul ProPoints en kun je dus onbeperkt eten.

Eet smakelijk!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Paprika-prei soep

Plaats een reactie


*