Page content

Stress? Maak een wandeling.

stress maak een wandeling

Stress? Maak een wandeling

Wandelen is een fantastische bezigheid: het bevrijdt je van stress en kan je stemming enorm verbeteren. Nu het wat kouder en natter wordt buiten zijn we geneigd minder snel naar buiten te gaan.  Zonde, want als je echt wilt voelen dat je leeft maak dan een wandeling in de regen of wind. Het is goed om minimaal één keer week (maar liever dagelijks) 30 minuten tot een uur te wandelen.

Wandelen en de voordelen

  • Wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens, angst neemt tot 50% af.
  • Wandelen versterkt je botten en spieren.
  • Wandelen verlaagt de  bloeddruk en verbetert de conditie van hart- en bloedvaten.
  • Als je veel wandelt kunnen je longen meer zuurstof opnemen.
  • Wandelen is goed voor de biologische klok. Je gaat er beter van slapen.
  • Wandelen verbetert de stoelgang.

De mindfulness wandeling

Een mooie manier om even helemaal tot jezelf te komen en dagelijkse beslommeringen te vergeten is met een mindfulness wandeling. Richt je tijdens het wandelen op je voeten die neerkomen op de grond, de soepele bewegingen van alle spieren en pezen. Schenk aandacht aan alles wat je ziet, hoort en ruikt. Sta open voor al je zintuigen: snuif de geur op van pas gemaaid gras, maar misschien ook de stank van uitlaatgassen. Voel de koele lucht langs je gezicht strijken of de regen op je hoofd vallen. Kijk naar de natuur om je heen of let op de architectuur van de gebouwen. Houd je alleen bezig met het wandelen en probeer niet te denken aan je boodschappenlijstjes of andere ‘dingen die nog moeten’.

Laat je tijdens deze wandeling niet afleiden door je mobiele telefoon of andere gadgets. Probeer niet het gevoel hebben dat je snel ergens heen moet. Plan dus niet allerlei activiteiten na de wandeling in. Zie het als een moment in het ‘nu’. Een moment om even uit het gejaagde en drukke leven te stappen en even alleen te ‘ZIJN’. Een moment van ontspanning.

Wandelen jullie veel? En gaan jullie dan mét of zonder de kinderen? 

Meer lezen over het nut van wandelen? Klik hier.

Comment Section

0 reacties op “ Stress? Maak een wandeling.

Plaats een reactie


*