Page content

Spitskool met verse kruiden, champignons en cashewnoten

Mijn avondeten bestond vanavond uit 2 gangen: een kokoscurrysoep van spitskool en gebakken spitskool met champignons en cashewnoten. Ik heb gesmuld! Niet normaal. En het was supersimpel (én -snel) te bereiden. Ik at er dus niets van koolhydraten bij en de eiwitten in deze maaltijd kwamen van de champignons en de cashewnoten die eigenlijk geen noten maar peulvruchten zijn en daardoor rijker aan eiwitten dan echte noten. Lees verder voor het recept...

Wat heb je nodig voor spitskool met verse kruiden, champignons en cashewnoten? (2 personen)

 • 1/2 spitskool (met de andere helft maak je de soep. Klik hier voor het recept van de currykokos-spitskool-soep >>>)
 • 1/2 verse rode peper koken met kruiden (2)
 • 1-2 cm verse gember
 • 1 tl korianderzaadjes
 • 1 tl (groene) komijnzaadjes
 • 4 teentjes knoflook
 • kokosolie
 • 125 gr champignons
 • handje onbewerkte cashewnoten
 • evt zout en peper, maar dat heb ik niet gebruikt omdat ik het niet nodig vond.

Hoe maak je spitskool met verse kruiden, champignons en cashewnoten?

 • Snijd de verse peper doormidden. Bewaar de ene helft, en van de helft die je gebruikt verwijder je de zaadjes en zaadlijsten en snijd je kleine stukjes
 • LET OP: als je van pittig houdt kun je evt wat zaadjes laten zitten ipv alles weggooien Kokoscurrysoep met spitskool en gebakken spitskool met veel kruiden
 • schil de gember en snijd klein
 • snij de knoflook klein
 • was en snijd de spitskool in smalle reepjes. Verwijder de harde kern
 • snijd de champignons in reepjes
 • verhit kokosolie in een pan tot goed heet
 • voeg 1 tl komijnzaadjes toe (de zaadjes moeten een beetje gaan springen. Als ze niet springen is de olie niet heet genoeg, dus test het eerst met een paar zaadjes)
 • voeg de korianderzaadjes toe
 • voeg de verse peper en verse gember toe
 • even doorroeren tot het lekker gaat geuren
 • doe de champignons erbij en blijf goed roeren want alle olie wordt nu opgenomen en de pan wordt snel droog.
 • voeg de spitskool toe en roer goed door
 • voeg de cashenoten toe en schep alles om
 • zet het vuur iets lager en laat de spitskool slinken
 • voeg als laatste de knoflook toe en roer er nog even goed doorheen
 • zet het vuur uit en laat nog even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken

Laatst maakte ik gebakken paksoi met exacte dezelfde kruiden. Klik hier voor het recept >>>

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Spitskool met verse kruiden, champignons en cashewnoten

Plaats een reactie


*