Page content

Curry-kokos-spitskool-soep

Soep van spitskool, kokosmelk en zelfgemaakte curry. Ik vond 'm smullen, maar je moet wel van de smaak van kokos houden. Ik kook twee keer per week voor een oudere dame, en zij is er niet zo dol op, dus ik bewaar de gerechtjes met kokos voor dagen waarop ik niet voor haar kook. Als jij ook niet zo'n fan bent van kokosmelk kun je iets anders gebruiken om de soep romig te maken zoals crème fraiche of sojacuisine. Het maken van de soep is supersimpel. Lees verder voor het recept...

Wat heb je nodig voor curry-kokos-spitskool-soep? (600 ml)

 • 1/2 spitskool (met de andere helft heb ik gebakken spitskool gemaakt met veel verse kruiden, champignons en cashewnoten. Klik hier voor het recept)
 • 400 ml kokend water Kokoscurrysoep met spitskool en gebakken spitskool met veel kruiden
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 tl kurkumapoeder
 • 2 tl garam masala
 • zout en peper naar smaak
 • LET OP: gebruik in ieder geval íets van kurkuma- of kerriepoeder om de gele kleur te krijgen. Voor de rest kun je experimenteren met andere kruiden zoals korianderpoeder, komijnpoeder, cayenne, knoflook etc.

Hoe maak je curry-kokos-spitskool-soep?

 • Doe water in de waterkoker en zet aan
 • Snijd de spitskool doormidden en gebruik 1 helft voor de soep
 • Was en snijd de spitskool, verwijder de harde kern
 • Je hoeft geen hele kleine stukken te nsijden want je gaat de soep pureren
 • Doe de spitskool, 400 ml kokend water + de kokosmelk in een pan
 • Voeg de kruiden toe
 • Laat 5-10 minuten koken (spitskool hoeft niet gaar te worden, alleen een beetje zachter)
 • Pureer de soep en verdeel over kommen

Easy does it! Nu smullen maar!

De andere helft van de spitskool heb ik gebakken met veel lekkere (verse) kruiden, champignons en cashewnoten. Klik hier voor het recept >>>

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Curry-kokos-spitskool-soep

Plaats een reactie


*