Page content

Rabarbercrumble zonder suiker

Rabarbercrumble zonder suiker, en ook zonder andere natuurlijke zoetmakers zoals honing of stevia, ben ik op mijn zoektocht naar een lekker recept met rabarber niet tegengekomen op het internet, en daarom heb ik er een eigen draai aan gegeven.

Rabarber heeft van nature een zure smaak. Het is eigenlijk opvallend hoezeer we gewend zijn aan ofwel een zoete ofwel een zoute smaak en hoe we de andere 4 smaken zoals zuur, scherp, bitter en wrang proberen te maskeren door overal suiker of zout aan toe te voegen. 

Wat heb je nodig voor rabarbercrumble zonder suiker? (hoeveelheid: 2 grote porties of 4 kleine porties)

  • 6 stengels rabarber rabarber1
  • 1 appel
  • 1 (over)rijpe banaan
  • 1 medjoul dadel
  • 40 gr. havermoutvlokken p.p.
  • 1 el p.p. kokosrasp
  • eventueel: kaneelpoeder / vanillepoeder
  • ghee, roomboter of kokosolie
  • wat water
  • staafmixer en/of keukenmachine

Hoe maak je rabarbercrumble zonder suiker?

Bekijk eerst deze video over het bereiden van rabarber >>>

  • Was de rabarber en snijd in stukken en doe in een pan
  • Snijd de appel en doe bij de rabarber in de pan
  • Voeg een klein laagje water toe en breng aan de kook
  • Laat koken totdat de rabarber in slierten uit elkaar valt.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden

De crumble

  • Doe de havermout, de kokosrasp, evt. de kruiden en de dadel(s) in de mixer en maal helemaal fijn
  • Vet een ovenschaal in met olie of boter en strooi een klein laagje van de crumble op de bodem. rabarber2

Alles bij elkaar

  • Als de rabarber en appel gekookt zijn, doe je er de overrijpe banaan bij (lekker zoet) en mix je het geheel met een staafmixer tot gladde massa.
  • Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal en doe er de rest van de crumble overheen.
  • Even in de oven zetten, totdat de crumble licht verkleurt.

Serv rabarbercrunchy eertip

  • Serveer de crumble als ontbijt of als toetje
  • Serveer met Griekse yoghurt of frisse volle kwark

(Bron: eigen recept en beetje van dit blog en de tips van de allerhande)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Rabarbercrumble zonder suiker

Plaats een reactie


*