Page content

Rabarbercrunchy; héérlijk als toetje én als ontbijt!

"De lente in een krokant korstje" zo staat er op het recept te lezen. De lente staat inderdaad voor de deur en om dat te 'vieren' maken we vandaag een toetje. Alhoewel, dit heerlijke recept zal het ook goed doen als ontbijt: in plaats van cruesli uit een pakje, heb je met dit recept je zelfgemaakte cruesli. Jummie!

Het recept is voor vier personen. Wie slim is, maakt niet alleen een toetje, maar direct een portie voor het ontbijt of de lunch. Mijn tip is om de suiker weg te laten. Geloof me, het recept is al zoet genoeg van zichzelf. Mocht je toch suiker willen gebruiken, kies dan voor de betere alternatieven in plaats van geraffineerde witte suiker.

Benodigdheden Rabarber Crunchy (voor 4 personen):

- 5 stengels rabarber (500-600gr)
- 2 appels
- 1 sinaasappel
- 80 gr oerzoet / palmsuiker / agavesiroop
- 50 gr. fijngehakte hazelnoten (mogen ook andere noten zijn)
- 150 gr havervlokken
- 80 gr. roomboter of ghee (geklaarde boter > Natuurwinkel)
- 2 el geraspte kokos
- eventueel serveren met kwark of yoghurt

(Volgens het recept mag je nog honing naar smaak toevoegen en verder heb je dus 80 gr suiker nodig. Mijn advies zou zijn om sowieso de honing weg te laten en verder te proberen de suiker ook weg te laten. Fruit is al zoet van zichzelf.  Het is veelal een kwestie van gewenning. Het is echt niet nodig overal suiker aan toe te voegen)

Werkwijze:

- Rabarber en appel in stukjes snijden
- Sinaasappel raspen op een fijne rasp (alleen de oranje schil)
- De rest van de sinaasappel uitpersen
- oven voorverwarmen op 200 graden
- rabarber, appel, sinaasappelrasp, en -sap koken op een laag vuurtje totdat rabarber in slierten uit elkaar valt (+/- 15 minuten)
(- honing naar smaak toevoegen)
- fijngehakte hazelnoten mengen met havervlokken, kokos, boter en oerzoet (palmsuiker, kokosbloesemsuiker, agave) tot een kruimelig deeg.
- rabarbermengsel in een ovenschaal scheppen
- daaroverheen het hazelnootmengsel verdelen
- in 30 minuten goudbruin bakken

Smakelijk!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Rabarbercrunchy; héérlijk als toetje én als ontbijt!

Plaats een reactie


*