Ovenschotels zijn zó makkelijk: groenten erin, (olijf)olie en kruiden erover, hup in de oven en wachten tot het klaar is. In die tijd kun je andere dingen doen, zoals - in mijn geval - de afwas want we hebben gen vaatwasser, of een paar mailtjes beantwoorden, of - ook fijn - even NIKS!
Deze ovenschotel is met pompoen en tomaat. Omdat ik alleen thuis was heb ik de halve pompoen en het halve bakje cherrytomaat gebruikt. De andere dag heb ik van diezelfde ingrediënten soep gemaakt. Klik hier voor het recept.
Wat heb je nodig voor de ovenschotel met pompoen en tomaat? (1 persoon)
- 1 kleine (fles)pompoen (200-300 gram)
- 125 gram cherrytomaatjes
- knoflook (ongepeld)
- olijfolie,
- peper en (keltisch) zeezout
- andere verse en/of gedroogde kruiden (gedroogde tijm, korianderpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, kerriepoeder etc.)
Hoe maak je de ovenschotel met pompoen en tomaat?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de buitenkant en snijd de pompoen in stukjes, verwijder de pitten. De schil kun je eten. Die wordt helemaal zacht in de voen, maar daarom moet je 'm dus eventjes wassen vantevoren.
- Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met (olijf)olie en kruiden naar wens. Voeg evt ongepelde knoflook toe, da's héérlijk!
- Hussel kruiden, olie en pompoen goed door elkaar en zet in de oven.
- De pompoen is klaar als je met een vrok gemakkelijk door de schil kunt prikken (ongeveer 20 minuten).
- Vlak vóór het einde (5-10 minuten) voeg je de cherrytomaatjes toe aan de pompoen.
TIPS:
- lekker met (geiten)kaas erbij?
- lekker met wat noten erbij zoals hazelnoten of walnoten?
- lekker met een frisse groene salade erbij?
- serveer er vlees of vis bij?
- Zelf nog ideetjes? Laat het weten!
Teveel pompoen? Teveel tomaatjes? Geen probleem. Maak er soep van. Klik hier voor het recept >>>
Comment Section
0 reacties op “ Ovenschotel met pompoen en tomaat”