Page content

Natuurlijke suikervervangers

wat-zijn-natuurlijke-suiker-vervangers Ook zo geschrokken van al die producten waar suiker aan is toegevoegd? Denk je dat je niks meer mag eten? Wel hoor, pure ingrediënten en zelf maken zorgt ervoor dat je geen extra suikers binnen krijgt. Gelukkig heeft de natuur ons genoeg natuurlijke suikervervangers gegeven. Een rijtje met alternatieven:

Natuurlijke suikervervangers:

Natuurlijke suikervervangers: Fruit
Vers en gedroogd fruit bevat van nature suikers en zijn zo een goed alternatief voor geraffineerde suiker. Wist je dat een banaan gelijk staat aan 50-100 gram suiker? Gebruik eens een geprakte rijpe banaan in een beslag en je hebt geen suiker meer nodig. En zo zijn dadels naast een lekker tussendoortje ook ideaal om als suikervervanger te gebruiken. Even weken van te voren in water en te gebruiken in cake of taart. Op het internet zijn genoeg recepten te vinden.

Natuurlijke suikervervangers: Diksap
Bij de babyvoeding in de supermarkt kan je vaak ongezoet biologische diksap vinden. Let wel, ik bedoel hiermee geen siroop of limo waar suiker aan is toegevoegd. Diksap wordt vaak alleen aan baby's gegeven, maar mijn kinderen (4 & 7) krijgen dit nog steeds. Ik voeg dit toe aan zelfgemaakte appelmoes of stoofperen.

Natuurlijke suikervervangers:Honing
Honing is een natuurlijk product en bevat veel voedingsstoffen en antioxidanten, wat mooi meegenomen. Let wel, het bevat nog steeds veel fructose en heeft invloed op je bloedsuikerspiegel.

Natuurlijke suikervervangers: Aqavesiroop & ahornsiroop
In de natuurwinkel kan je meer suikervervangers vinden dan in de supermarkt. Zo tref je er aqavesiroop aan. Dat wordt gemaakt van cactusachtige plant in Mexico. De mengen over de gezondheid van deze siroop zijn verdeeld. Een andere optie is ahornsiroop. Dit heeft een iets minder zoet met lichte caramel smaak.

Ongeraffineerde suikers
Ook te vinden in de natuurwinkel zijn ongeraffineerde suikers zoals oerzoet, palmsuiker en kokosbloesemsuiker. Deze suikers zijn onbewerkt en bevatten daardoor nog de aanwezige vitaminen en mineralen. Kokosbloemsuiker is de laatste tijd een grote hit. Een voordeel is dat deze suiker de bloedsuikerspiegel minder laat schommelen. Niet goedkoop maar wel verslavend lekker.

Natuurlijke suikers: ook met mate
Kortom, er zijn genoeg alternatieven te vinden voor witte suiker. Alleen bevatten alle bovenstaande voorbeelden natuurlijke suikers. Mijn advies is dan ook om deze varianten met mate te gebruiken. Je bent in ieder geval al een stuk gezonder bezig!

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Natuurlijke suikervervangers

Plaats een reactie


*