Page content

Het beste moment om te sporten

Wat is het beste moment van de dag of van de week om te sporten?  Die vraag kun je op verschillende manieren interpreteren:
1) In de ochtend / middag / avond / vóór of na het eten? Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. De één sport het liefst in de ochtend, en zelfs op een nuchtere maag. De ander is dan niet vooruit te branden en sport het liefst in de avonduren.
2) Als het droog is / als het warm / koud is / in de zomer / winter etc?

Experimenteer met sportmomenten

Door op verschillende dagen en tijden te sporten kom je er vanzelf achter wat het beste bij jou past. Soms ben je simpelweg gebonden aan bepaalde tijden vanwege werk of openings- cq. lestijden. Dus ook dat kan jouw sportritme bepalen.
Je leest vaak tegenstrijdige verhalen over bijvoorbeeld sporten op een nuchtere maag of over sporten vóór het slapen gaan. Mijn eigen ervaring (met klanten van personal training, bootcamp deelnemers en mijn eigen ervaring) leert dat er geen ‘one size fits all’ antwoord mogelijk is.

In de eerste plaats zijn we allemaal verschillend van elkaar. En die verschillen hebben invloed op hoe we ons voelen en op wanneer we fysiek of mentaal op ons best functioneren. De seizoenen en het weer hebben ook invloed. Je hebt ochtendmensen en je hebt avondmensen. Ook heb je de biologische klok. Er zijn eenvoudigweg teveel variabelen die de mogelijkheid tot het trekken van één enkele conclusie in de weg staan.

Laat jij je sportmoment beïnvloeden door het weer?

Daarmee bedoel ik: ga jij NIET sporten als het slecht weer is? Laat jij jouw sportmoment afhangen van externe factoren? Of beter gezegd: ‘gebruik’ jij externe factoren om jouw sportsessie te bepalen?
STOP daarmee! Dat zijn simpelweg excuses die je voor jezelf hebt vergoeilijkt. Het is juist heerlijk om in de regen hard te lopen en daarna warm te douchen en een lekkere warme joggingsbroek aan te trekken.
Geloof me, ik hoor de excuses al járen en mensen blijven ze maar herhalen. Op mijn vraag “Heb je zelf nog gesport deze week?”, hoor ik dan: “Nee, want het was te donker, te glad, te koud, te warm, te nat, te laat, te vroeg”, en ga zo maar door.
“Oké, maar heb je dan nog binnen getraind, in huis, bijvoorbeeld met een filmpje van GinFit Online?” “Ja... nee, want het was te druk, geen plek, geen tijd, moe, laat thuis van werk, ik had visite, moest vroeg de deur uit, file, hele dag op pad” etc.

Weet je wat ik vind?

ELK MOMENT is een goed moment om te sporten! En mocht jij daar anders over denken, dat mag natuurlijk, maar zelfs dan gaat deze vlieger op:

DON’T WAIT, THE TIME WILL NEVER BE JÚST RIGHT!

Er bestaat geen PERFECT moment, je moet het perfecte moment zelf creëren. Hè bah, wat klink ik streng, hè?! Het is niet streng bedoeld, hoor, maar hopelijk raak ik toch een gevoelige snaar die jou - mocht je je toch een beetje aangesproken voelen - aanzet tot actie. Succes!

TIP: Word lid van de GinFit CLUB! en ontvang wekelijks nieuwe workouts, weekmenu's en een uitdagende challenge.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Het beste moment om te sporten

Plaats een reactie


*