Page content

Focus op gezondheid

focus-op-gezondheid

Focus op je gezondheid in plaats van op het gewicht op de weegschaal. Dat gewicht zegt namelijk helemaal niks. Stel dat je je streefgewicht bereikt, en je wordt ziek, dan heb je nog niks, nietwaar? Het gewicht is een onbeduidend getal. Het hebben van een goede gezondheid is ALLES! Je voelt je energiek, zit lekker in je vel (ook al zit je niet op je streefgewicht), je kunt genieten van alles en iedereen, je voelt je in balans, je hebt een goede weerstand, je voelt je krachtig. En voor al deze zaken geldt: zowel fysiek als ook mentaal. Dat heeft toch veel meer waarde dan het getal op de weegschaal?

Een goede gezondheid brengt je verder.

Verander je mindset en verander je lifestyle

Op een gezonde manier gewicht verliezen betekent meestal dat je een lange adem moet hebben. In korte tijd veel afvallen brengt het hele systeem in de war. Zodra je na bijvoorbeeld een crashdieet weer normaal gaat eten, vliegen de kilo's er vaak weer aan. Dit leg ik uit in het blog: Afvallen? verander je vet setpoint.

Blijvend gewicht verliezen betekent dus ook BLIJVEND gezond eten en BLIJVEND sporten. Het woord BLIJVEND klinkt zo vervelend. Want dan lijkt het net of je BLIJVEND op dieet moet. Of dat sporten 'een moetje' is. Het is juist de bedoeling dat het een way of life wordt. Niet iets dat MOET, maar iets dat je WILT. En als je het wilt, dan is het ineens heel goed vol te houden.

Stapsgewijs gezonder gaan eten. Sporten opbouwen in plaats van 0 naar 7x per week knallen. Geduld hebben. Vertrouwen hebben. En de focus op gezondheid...

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Focus op gezondheid

Plaats een reactie


*