Page content

Falafelburger met pitabrood en sla

Voor de derde keer in korte tijd eten we (bijna) zelfgemaakte falafel, want het is zóóó lekker. Deze keer op een pitabroodje besmeerd met citroen-knoflooksaus en geserveerd met ijsbergsla, tomaat, gemarineerde rode ui en verse koriander. Wat een feest! Lekker als lunch (of picknick?) of als snelle en eenvoudige avondmaaltijd. 

Wat heb je nodig voor Falafelburger met pitabrood en sla? (4 personen)

  • pakje Veggie Mix Falafel (zie foto) falafel1
  • kokosolie om de falafelburger in te bakken
  • 4 pitabroodjes (ik vond speltpitabroodjes met slechts 5 ingrediënten. Eén van de ingrediënten is dextrose. Dat is een andere naam voor suiker, maar dat heb ik deze keer voor lief genomen. Zie foto)
  • 200 ml Griekse yoghurt (ik gebruikte echte schapenyoghurt ipv op basis van koemelk)
  • 1 tl citroenrasp
  • 1-2 teentjes knoflook speltpitabroodjes
  • 1 el verse koriander
  • 1 krop sla
  • 1 rode ui
  • 1/2 of 1 bakje cherrytomaatjes
  • (appel- of rode wijn)azijn
  • evt olijfolie, zout en peper

Hoe maak je Falafelburger met pitabrood en sla?

De Falafelburger:

  • Volg de aanwijzingen op de verpakking (alleen water toevoegen, supereenvoudig dus)
  • Verwarm de kokosolie in een koekepan en bak de falafelburgers op matig vuur. (als je het vuur niet te hoog zet, zijn de burgers tegelijkertijd klaar met de sla, de pitabroodjes en de citroen-knoflooksaus)

De citroen-knoflooksaus:

  • Doe de Griekse yoghurt in een kom met 1 tl citroenrasp, 1-2 uitgeknepen teentjes knoflook, 1 el verse koriander en mix door elkaar (ik gebruikte de staafmixer)
  • Je gebruikt de saus om het pitabroodje mee te besmeren, maar ik heb tevens een eetlepel (of iets meer) gebruikt als dressing over de sla + nog wat e.v. olijfolie. falafel met pitabrood en sla

De Sla:

  • Pel de ui, snijd in ringetjes en doe in een kommetje met azijn. Laat minimaal 5 minuutjes rusten.
  • Was en snijd de sla en doe in een slakom
  • Was en snijd de cherrytomaat en doe in de slakom
  • Maak zelf een dressing ( klik hier voor inspiratie >>>) of doe er wat van de citroen-knoflooksaus bij plus wat extra vierge olijfolie.
  • Als laatste doe je de 'gemarineerde' ui erbij (de azijn giet je weg)

Het pitabroodje:

  • Volg de aanwijzingen op de verpakking. Ik ging voor snel en koos de optie van de broodrooster.

Alles bij elkaar:

  • Snijd het broodje half open
  • Besmeer met de citroen-knoflooksaus
  • Vul het broodje met de sla en de falafelbruger
  • Serveer er een restje sla bij.

Laat je me weten of het je gesmaakt heeft?

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Falafelburger met pitabrood en sla

Plaats een reactie


*