Page content

De Challenges van MamaStralendFit als Inspiratiebron

Hoe leuk is dat?
Spontaan ontvang ik een mailtje van één van de volgers van MamaStralendFit waarin ze schrijft over haar ervaringen met de 14 dagen Challenge. Ik mocht haar stukje op mijn site plaatsen, dus bij deze 😉
Ik hoop van harte dat het lezen van haar stukje jou zal inspireren om ook een keer mee te doen met één van de Challenges van MamaStralendFit en dat zo'n Challenge jou vervolgens inspireert om op de ingeslagen gezonde weg verder te gaan.

14 dagen na de 14 dagen Challenge

@MamaStralendFit ken ik via twitter. Zij heeft een E-book geschreven over hoe je een strakke, platte buik kunt krijgen en je als mama stralend fit kan voelen. Dat sprak me aan. Het boek kun je gratis downloaden op haar website. Ik las het in 1x uit en voelde me geïnspireerd. Ook ging ik haar volgen op haar Facebook pagina. Ik werd getriggerd door haar 14 dagen Challenges. Deze vielen net samen met mijn vakanties, ik kon niet meedoen...

Zelf een Challenge starten via Facebook

Ik besloot met mezelf en mijn Facebook vrienden een 14 dagen Challenge aan te gaan. Ik kondigde dit aan op zondagavond en kreeg direct veel steun. Enthousiast begon ik aan mijn Challenge: 2 ons groente, 2 stuks fruit, veel water, minimaal 1 uur bewegen en geen ongezonde dingen als drank, chips of snacks. Dagelijks plaatste ik foto’s op FB van de supergezonde maaltijden en van de sport die ik had gedaan. Wandelen, fietsen, tennissen, zwemmen, skaten, cardio- en krachttraining in de sportschool. Net als met de dagelijkse voeding probeerde ik ook veel af te wisselen met bewegen, niet elke dag hetzelfde doen.

Het voelde echt lekker en mijn volgers reageerden enthousiast. Een beetje ‘big brother’ gevoel en ik kreeg het compliment dat ik zelfs van gezond leven een feestje kon maken. Facebook was handig, omdat iedereen direct op de hoogte was van mijn gezonde leefstijl en daarbij was het een controle mechanisme. Ook wilde ik  mezelf bewijzen dat ik het vol kon houden. Zelfs als ik ‘s avonds laat thuis kwam, dat ik toch nog mijn skates aantrok om mijn uurtje vol te maken. Ik voelde me fit en lekker.

Het was leuk om te doen en ik had de hoop een basis te leggen voor een gezonde leefstijl.
Helaas moet ik constateren dat dat (nog) niet gelukt is.
Ik ging met een vriendin een kleine week naar Boedapest en we hebben elke dag kilometers gelopen, maar ook zoveel lekkere dingen gegeten samen met heerlijke Hongaarse wijntjes. Ook merk ik dat als ik op een terras zit of uit eten ga, dit snel gepaard gaat met lekkere, ongezonde dingen. Of ‘s avonds thuis op de bank zin heb in wijn en toastjes met kaas of chips.

Vandaag voel ik me moe. Ik denk dat ik een nieuwe 14 dagen Challenge nodig heb en straks even moet gaan sporten. De 14 dagen Challenge heeft absoluut bijgedragen aan een bewustwording, in het E-book werd me een spiegel voorgehouden over mijn ongezonde leefstijl. Ik let beter op met wat ik eet en drink en ik merk het verschil wat mijn lichaam echt nodig heeft aan gezonde brandstof, zodat ik me beter voel. Het is een proces van weken, maanden of jaren, maar gezond voelen in een gezond lijf is het waard.

Ik ga het E-book deze week weer opnieuw lezen voor de handige tips.

@MamaStralendFit, Ginny: bedankt voor je inspiratie!

De 14 dagen Challenge waar het in dit stukje aanvankelijk om gaat is de 14 dagen zonder suiker Challenge.
Daarnaast is er ook nog een Challenge van 17 dagen geweest: elke dag 30 minuten EXTRA bewegen.
De nieuwste Challenge duurt 7 dagen en start op maandag 15 juli (morgen dus): DrinkMeerWater-Challenge
Mocht je net als Anne geen tijd hebben om de Challenge te doen tegelijkertijd met mij, wees dan creatief en start je eigen Challenge via Facebook/Twitter op je werk of met vriendinnen en familie.
Nog een mooie spreuk om je direct aan het werk te zetten:

"Don't wait, the time will never be just right"

(Napoleon Right)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ De Challenges van MamaStralendFit als Inspiratiebron

Plaats een reactie


*