Page content

Buikspieren trainen & Conditie verbeteren in slechts 9 minuten

De nieuwste 3 x 3  workout richt zich op het verbeteren van je conditie en het versterken van je core, oftewel je buik- en rugspieren.

Het belang van sterke buikspieren

Allemaal willen we een mooie, platte buik.
Dat is maar goed ook, want wanneer we onze buikspieren trainen, bedoelen we vaak de spieren van onze romp, oftewel de core.

Dit zijn niet alleen buikspieren, maar ook rugspieren en zij zorgen voor een goede houding, balans en stabiliteit, ze beschermen de organen, ze zorgen voor een betere coördinatie, meer kracht en snelheid, en ze maken het draaien van je romp mogelijk. De rompspieren liggen aan de basis van vrijwel iedere beweging. Niet voor niets heet het de "core" > de KERN.

Terwijl de meesten van ons waarschijnlijk geen buikspieren trainen met als doel er een betere houding of een sterkere rug van te krijgen, is het toch mooi meegenomen dat dat wel gebeurt. Je krijgt het erbij kado, als het ware.
Wat je in deze workout nog meer kado krijgt (nadat je er hard voor gewerkt hebt), is een betere conditie.

Tip voor méér resultaat

Iedere 3 x 3  workout duurt slechts 9 minuten. Voor het juiste effect en het gewenste resultaat is het noodzakelijk dat je in die 9 minuten zo hard mogelijk je best doet.
Een handige tip (die ik zelf altijd toepas) is dat je een pen en papier in de buurt hebt, het aantal herhalingen van iedere oefening noteert tijdens de 15 seconden rust, en dat je in ronde 2 én in ronde 3 probeert je scores te verbeteren.

Gebruik deze tip ook bij de andere 3 x 3  workouts! Je zult zien dat het werkt 🙂

Cardio & Core Video Workout

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB

Laat onderaan deze pagina aub een reactie achter waarin je me vertelt wat je van de workout vond en wat je hebt gedaan met de tip die ik je heb gegeven.

Succes!
TIP: Word lid van de GinFit CLUB! en ontvang wekelijks nieuwe workouts, weekmenu's en een uitdagende challenge!

 

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ Buikspieren trainen & Conditie verbeteren in slechts 9 minuten


Door Nicole op 7 maart 2014

Wooo ondanks dat ik 2x in de week voetbal en ook nog dagelijks aan een 20 minuutjes workout doe thuis, zweet ik nu gewoon! Oefeningen zijn goed uitgelegd en te doen voor iedereen! Top!


Door Ginny op 8 maart 2014

Hé Nicole,
Wat leuk dat je de workout hebt gedaan en onwijs bedankt voor de reactie 😉
Gr. Ginny

Plaats een reactie


*