Page content

Bloemkool rijst

bloemkool-rijst

Bloemkool rijst is koolhydraatarme rijst die makkelijk is te bereiden, lekker smaakt, helemaal 'paleo-proof' is, en die je ongemerkt voorziet van een hele portie extra groenten.

Hoe maak je rijst van bloemkool?

Je hebt nodig:

  • een hele bloemkool, inclusief de stronk (die kun je namelijk gewoon eten)
  • een keukenmachine, staafmixer, blender.

Je doet:

  • Snijd de bloemkool in grove stukken
  • Maal de grove stukken helemaal fijn in de keukenmachine of met de staafmixer

Bloemkoolrijst rauw

Je rijst is nu in principe al klaar. Bloemkool is prima rauw te eten. Voor een eenvoudige maaltijd kun je er nu vlees, vis of ei bij serveren plus een hele portie groenten.

Of je gebruikt de rijst voor een salade en doet er naar wens en eigen inzicht nog allerlei andere groenten bij plus een portie goede vetten in de vorm van bijvoorbeeld noten of een avocado, en een portie goede eiwitten in de vorm van mager vlees zoals kip of kalkoen, of vis zoals zalm of makreel, of 1 à 2 gekookte eitjes, of kaas.

Maak een dressing van bvb olijfolie, citroen, yoghurt, peper en zout, balsamico azijn en wat (verse) kruiden zoals dille bij vis of verse basilicum bij mozarella.
Hier vind je meer inspiratie voor dressings.
Hier vind je inspiratie voor salades

Bloemkoolrijst bakken

Wil je de bloemkoolrijst een lekker smaakje geven? Dan bak je 'm met knoflook en/of ui en (verse of gedroogde) kruiden in een goeie olie.

  • Verhit de olie in een pan en fruit daarin de knoflook en/of de ui.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe.
  • Roer de rijst erdoorheen en meng op hoog vuur even alles goed door.

De gebakken rijst is nu klaar om te eten. Serveer 'm met groenten en met vlees, vis of een vega-variant.

Voor een Oosters tintje gebruik je bijvoorbeeld kerriepoeder of verse koriander. Je kunt zelfs verse rode of groene peper en kokosmelk toevoegen voor een Thaise curry. Bak de rijst eventueel in kokosolie.

Voor een Mediterraans tintje kies je bijvoorbeeld verse basilicum, of oregano. Bak ook wat tomaatjes mee en doe er aan het einde olijven bij. Bak de rijst in olijfolie.

De mogelijkheden zijn eindeloos en mocht je echt niets kunnen bedenken, dan zijn er voldoende recepten te vinden op het internet.

Smakelijk!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Bloemkool rijst

Plaats een reactie


*