Page content

De Zonnegroet, een complete workout

De Zonnegroet - Surya Namaskar.

De Zonnegroet is de bekendste yogaserie uit de Hatha Yoga en de Ashtanga Vinyasa Yoga. Oorspronkelijk wordt de Zonnegroet gedaan tijdens het ochtendritueel als een groet aan de opkomende zon die zijn energie aan de aarde komt brengen. Persoonlijk vind ik het héérlijk om mijn dag te starten met deze oefening omdat het me even helemaal 'in het moment' laat zijn en omdat ik me na het doen van de Zonnegroet fris en 'nieuw' voel en niets meer voel van eventuele stijfheid van de nacht. Vanzelfsprekend mag je de oefening uitvoeren op ieder gewenst moment.

Waarom en Hoe?

De Zonnegroet is één van de oudste series yogahoudingen die je in één vloeiende beweging uitvoert op het ritme van je in- en uitademing. De serie wekt de energie in je lichaam op. Het rekt en strekt alle grote spiergroepen in je lichaam, het maakt je krachtiger op fysiek en mentaal vlak, het masseert je organen, het bevordert lymfedrainage vanuit alle delen van het lichaam, het bevordert de bloedcirculatie en het maakt je ruggengraat, schouders en heupen sterk, soepel en flexibel.

Bekijk het instructiefilmpje voor de uitvoering van de Zonnegroet.
Wanneer je voor het eerst start met deze serie dan heb je waarschijnlijk nog niet de lenigheid en de souplesse om alles vloeiend uit te voeren. Dat geeft helemaal niet. Het belangrijkste is dat je ergens begint. Zelf doe ik er altijd 24, maar je mag er gerust 2 doen. Doe wat jouw lijf aan kan en bouw het langzaam op.

Mocht je behoefte hebben aan een kleine aanpassing van een beweging aan jouw niveau, maar weet je niet hoe of wat? Stuur me dan een mailtje en dan zal ik je een alternatief geven.

Instructie video Zonnegroet

Workout video Zonnegroet

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

4 reacties op “ De Zonnegroet, een complete workout


Door Katrien vder Zee op 5 juli 2016

Ik zie je de zonnegroet doen, span je nooit bewust extra buikspieren aan alvorens een houding aan te nemen??
Ik begin nl nu met yoga ivm rugklachten al lang en ga het nu anders anpakken met yoga...ben ook net begonnen met critical alignment yoga...
gr Katrien

Plaats een reactie


*