Page content

Alles in 1 Workout: Billen, Buik, Balans

Buikspieren Mama Stralend Fit

In 9 minuten train je het hele lichaam en richt je je specifiek op billen en buik, verbeter je de balans én versterk je de kleine stabiliserende spieren rondom enkel en knie. Met recht een complete workout dus.

Ronde billen

De eerste oefening is een single leg deadlift. Je staat gedurende de hele oefening op één been. Als je ooit fysiotherapie hebt gehad vanwege een verzwikte enkel, dan weet je wellicht dat je in het kader van het herstel allerlei oefeningen op één been moest doen omdat je daarmee je enkelspieren versterkt? Dat geldt dus ook voor deze oefening. Bovendien train je automatisch je buik- en corespieren omdat je die nodig hebt bij het bewaren van je evenwicht.

De spieren waar het bij deze oefening met name om draait zijn de hamstrings en de bilspieren. De deadlift is een zeer geschikte oefening voor het trainen van mooie, ronde billen. Zorg er wel voor dat je standbeen zo recht mogelijk is (niet overstrekt) zodat je telkens een lichte stretch voelt wanneer je met je hoofd richting de grond gaat.

Buik en core, armen en schouders, stabiliteit en evenwicht

De 'Bearcrawl' (zoals ik deze oefening noem) is zeker géén favoriete oefening van mijn klanten en deelnemers in de bootcamp lessen. Dat begrijp ik best, hij is namelijk nogal zwaar. Dat komt omdat dit zo'n complete oefening is. Er zijn maar weinig spieren die niet meedoen bij de uitvoering van de beweging. Dit maakt de Bearcrawl dus zéér effectief. Leuk of niet leuk, daar gaat het niet om. Het draait om resultaat. Succes!

Start de workout

Doe wel even een warming up voordat je begint.

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Alles in 1 Workout: Billen, Buik, Balans

Plaats een reactie


*