Page content

Zwemles; van de nood een deugd maken

In mijn zoektocht naar verloren momenten die ik kan benutten om te sporten is de zwemles van mijn oudste zoon favoriet. Ik heb een manier gevonden om het kwaad (zwemles) met het goed (sporten) te combineren.

Zwemles.

Als kind vond ik het al verschrikkelijk en als moeder vind ik het nog erger. Al twee jaar lang zit ik elke zondagochtend in een veel te klein warm hok met allemaal natte kinderen. En dit is pas kind één. We hebben nog twee kinderen te gaan. De komende tien jaar zit ik er dus nog wel. Of maak daar maar 20 jaar van als het aan de zwemles maffia ligt.

"Hé mama, ik zie tieten!"

Toch stimuleer ik het zwemmen enorm bij mijn kinderen. Ze moeten hun diploma’s halen, dat is logisch. Het is ook een gezonde activiteit om te doen en ik promoot een gezond leven. Mijn kinderen zijn dol op zwemmen. Ik daarentegen probeer het recreatief zwemmen zoveel mogelijk te beperken. Op vakantie in een lekker warm en zonnig land, dat wil nog wel gaan. Maar je kind omkleden in een nat, warm en veel te klein kleedhok. Hoe doe je dat efficiënt?

De reden waarom ik zelden ga zwemmen met de kinderen is het aan- en uitkleden. Enthousiast kom je bij het zwembad aan: “wij gaan lekker zwemmen!” Al snel merk je dat je je veel te warm aangekleed hebt, het is benauwd, alles moet uit, uit die kleding. Je wurmt je met je kinderen in een veel te klein hokje. Ik ben wel eens in het "grote" kleedhok geweest. Wat een verademing, wat een ruimte! Maar mijn kinderen zijn niet geschikt voor een gezamenlijke kleedruimte. Ze benoemen namelijk alles wat ze zien: “hé mama, ik zie tieten." “Hé mama, wat een rare billen zie ik daar!” “Mama, waarom zit daar zo veel haar?” Geen succes.

"Doe dat hok dicht!"

De kinderen zijn enthousiast en willen zo snel mogelijk dat bad in. Met als gevolg dat alles mis gaat. Neuzen zitten vast achter truien, broeken worden op de grond gegooid en zijn kletsnat. Natuurlijk heeft je peuter net gepoept in de enige zwemluier die je bij je had. Waar haal je nog een zwemluier vandaan? Als de kinderen dan eindelijk klaar zijn moet jij je nog omkleden. Je oudste zoon wordt ongeduldig en gooit het deurtje open net op het moment dat jij bukt om een handdoek van de grond te rapen. Gevolg dat een groep pubers tegen je blote achterkant aankijken. “Doe dat hok dicht!”, gil je door het zwembad. Nee, het gaat fantastisch! Leuk dat zwemmen!

Dan valt de zwemles nog wel mee. In de drie kwartier dat zoonlief in bad ligt ren ik mijn 5 km rondje. Ik ben precies op tijd weer terug om hem vol nieuwe energie en zonder irritatie aan te kleden. Die 45 verloren minuten heb ik weer nuttig besteed. Zo erg is die zwemles op zondagochtend nu ook weer niet. Gelukkig zit ik er nog 20 jaar.

Door Yousra Jaddour
32 jaar, getrouwd, mama van 3 zoons, en ze gunt je maandelijks een kijkje in haar leven (en in haar hoofd)

Bezoek Yousra op haar facebook Community 'Dingen die werken'.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Zwemles; van de nood een deugd maken

Plaats een reactie


*