Page content

Zoats: havermout met courgette

Zoats. Havermout met courgette. In het Engels: Oats & Zucchini.

Heb jij dat al geprobeerd? Het schijnt een nieuwe ontbijttrend te zijn. Ik las er vanochtend een artikel over in de Metro en toen ik het opzocht op internet zag ik dat er al een hoop recepten bestaan. Ik vind het een goed idee! Waarom? Nou, ik ben wel een voorstander van méér groenten eten. Misschien wel 500 gram per dag? Ja hoor, waarom niet. Als je dat mooi kunt verdelen over ontbijt, lunch en avondeten, wordt dat appeltje-eitje.

Waarom zoats? Je havermout EXTRA gezond!

Waarom zoats? Vanwege de extra portie groenten natuurlijk! Courgette is een gezonde, licht verteerbare, en qua smaak redelijk neutrale groente. De heerlijke smaak van je favoriete havermoutje blijft dus bewaard, terwijl er extra voedingsstoffen in de vorm van vitaminen, véél mineralen en vezels aan worden toegevoegd. Een courgette is bovendien zéér laag aan calorieën. ( Lees hier meer over waarom courgette gezond is)

Zoats = een gezonde start van de dag...

Hoe maak je zoats?

Afhankelijk van de trek die je hebt gebruik je wellicht iets minder havermout dan je gewend bent omdat de courgette erbij komt. Hoeveel courgette je precies gebruikt is een kwestie van experimenteren, van eigen smaak, en van niet bang zijn dat de smaak van je havermoutje verloren gaat. Gebruik gerust een halve courgette.
Ook is het misschien handig iets minder vocht - in de vorm van water, (plantaardige) melk - te gebruiken omdat er ook nog vocht van de courgette vrijkomt.
Voor de rest bereid je de havermout zoals je gewend bent. ( HIER vind je een hoop havermout recepten).

  • Rauwe courgette . Courgette kun je in principe rauw eten, dus met een staafmixer kun je 'm er helemaal aan het einde van het kookproces doorheen mixen.
  • Geraspte courgette . Je kunt de couregtte (met schil) ook raspen boven je pannetje havermout en mee laten koken.

Recepten met zoats

Omdat ik er zonet pas voor het eerst over las - maar het wel direct met jullie wilde delen - heb ik zelf nog geen ervaring met zoats. Daarom heb ik een paar recepten op internet opgezocht die je kunt proberen. Zodra ik zelf een recept heb gemaakt, schrijf ik er een blog over. (klik op de foto's voor het recept. Je wordt dan doorgestuurd naar de pagina waar ik het recept - en de foto - vandaan heb)

Zoats met gebakken banaan

zoats met banaan

Eiwitrijke zoats

eiwitrijke havermout

Chocolate brownie zoats

chocolate brownie zoats

Ik ben benieuwd naar wat jij vindt van ZOATS! Laat hieronder een reactie achter.

(Bronnen en foto's: https://misshavermout.wordpress.com/2016/05/06/recept-zoats-met-gebakken-banaan/, http://www.womenshealthmag.nl/Nutrition/Dit-is-de-nieuwe-manier-om-courgette-te-eten-zoats, http://www.lifebyiris.nl/2016/02/19/eiwitrijke-havermout-met-courgette/, http://www.fittestyou.be/recipe/chocolate-brownie-protein-zoats/ - photo credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/16469389@N00/22018246904">Oat apple porridge</a> via <a href="http://photopin.com">photopin</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/">(license)</a>)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Zoats: havermout met courgette

Plaats een reactie


*