Page content

Zelfgemaakte suikervrije limonade

Limonade van vlierbloesem, suikervrij, heerlijk verfrissend en uit je eigen tuin of buurt.

Zowel de bloesem als de bessen van de Vlier kunnen worden gebruikt in recepten als vlierbloesemthee, vlierbessenjam en vlierbessensap. De Vlier werd vroeger blijkbaar ook wel de 'medicijnkast van het volk', of heilplant of wonderboom genoemd vanwege haar brede inzetbaarheid. Zo wordt van de bloesem gezegd dat deze de afweer versterkt, slijmoplossend, bloedreinigend en vochtafdrijvend is. De bessen zouden zweetdrijvend, infectiewerend en goed tegen migraine en jicht zijn. Reden genoeg dus om zelf eens limonade te maken van deze bijzondere plant.

Benodigdheden Limonade van vlierbloesem (voor 1 liter)

- 10 vlierbloesemschermen
- 1 citroen (bij voorkeur bio)
- stevia of honing naar smaak
- 1 liter water

Werkwijze:

- snijd de citroen in schijfjes (als de citroen niet bio is, maak hem dan eerst goed schoon)
- doe de vlierbloesem, de schijfjes citroen en het water in een glazen schaal of wekfles en dek deze af met een stukje gaas of dun doek.
- laat dit geheel een dag in de zon staan (buiten of voor het raam) en zeef in de avond de vlier en de citroen eruit.
- wat je overhoudt is de geurige limonadebasis.
- los vervolgens een paar eetlepels honing op in warm (niet kokend!) water en voeg dit aan het vliervocht toe. (je kunt ook stevia toevoegen voor een caloriearme drank)
- serveer de limonade in een mooi glas met een schijfje citroen op de rand.

(Bron: Koorddanser, jaargang 21, juni 2014, uit rawfood.nl)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Zelfgemaakte suikervrije limonade

Plaats een reactie


*