Dit SUIKERVRIJE recept is van Carmen van Roosmalen. Omdat haar zoon mogelijk ADHD zou hebben werd is ze steeds bewuster gaan koken en inmiddels heeft ze - in haar eigen woorden - "een heel ander kind". Ook zegt ze: "Mijn ervaring is dat als je eenmaal besluit om geen suikers te eten dat alles veel meer smaak heeft en de aardbeien eigenlijk best zoet zijn, evenals tomaten, bosbessen, frambozen, etc."
Ook Carmen heeft het 30 dagen After Summer Shape Up programma gewonnen. Gefeliciteerd Carmen!
Hoe maak je hummus?
- Week een portie (50 gram p.p.) kikkererwten 1 nacht in 2x zoveel water als de erwten.
- Kook de erwten volgens de verpakking gaar.
- Pureer de erwten met zout, peper, komijn, scheutje olijfolie, verse koriander, evt. 1 teentje knoflook en 1 eetlepel sesamzaadjes in een kom.
- De hummus kun je invriezen en is verder zeer geschikt als spread op SUIKERVRIJ brood of crackers. Ook is hummus erg lekker als groente-dip voor geschrapte worteltjes, cherry tomaatjes, komkommer, bleekselderij of paprika.
Comment Section
1 reactie op “ Zelfgemaakte hummus van kikkererwten”
Door Ninja moeder op 11 september 2014
Heerlijk! Ik ben verslaafd aan hummus en gebruik het ter vervanging van boter op brood. Super lekker! Net zoals falafel: ook van kikkererwten!