Zelfgemaakte aardappelsalade is snel klaar, gemakkelijk te bereiden en gemakkelijk mee te nemen. Je kunt er de ene dag gerookte kip- of kalkoenblokjes doorheen doen, de andere dag spekblokjes, of een gekookt eitje, of 1-2 handjes (wal)noten etc. Je kunt ook extra groenten toevoegen zoals tomaat, paprika, ui, komkommer etc.
Andere voordelen van zelf maken:
- Jij bent de baas over de ingrediënten, dus kies voor vers, gezond en goed voor de lijn
- Je kunt extra veel maken, voor meerdere dagen
- Je kunt er eindeloos mee variëren (zie mijn suggesties hierboven)
Ingrediënten voor zelfgemaakte aardappelsalade met appel en verse bieslook
- 125 ml zure room
- 2 eetl (grove) mosterd
- 50 ml appelazijn of witte wijnazijn
- 2 eetl honing
- (optioneel: 1 eetl mayonaise)
- Handje verse bieslook, gesnipperd
- Zout en peper
- 500 gr (nieuwe) aardappelen (of verse krieltjes in de schil), beetgaar gekookt en in kleine blokjes gesneden
- 1 groene appel, in kleine blokjes
Hoe maak je zelf een snelle en slanke aardappelsalade?
- Klop een dressing van de zure room, de mosterd, azijn, honing (+ evt de mayonaise)
- Roer de helft van de bieslook door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing in een kom door de aardappel en de appel.
- Garneer met de rest van de bieslook.
Comment Section
0 reacties op “ Zelfgemaakte aardappelsalade”