Het onderstaande recept van havermout pannenkoeken is super simpel, superlekker, maar bovenal gezond.
Waarom noem ik het 'gezond'?
Omdat de ingrediënten ' schoon' en volledig natuurlijk zijn.
Ingrediënten:
Voor minimaal 4 pannenkoeken (hoe kleiner, hoe meer je er kunt maken natuurlijk)
* 1/2 kopje havermout
* 1/2 kopje hüttenkäse (je kunt het hele pakje gebruiken als je zo'n klein pakje neemt)
* 2 eieren * snufje kaneel
* 1-3 tl honing
* geurloze kokosolie voor in de pan (te koop bij o.a. De Natuurwinkel)
De pannenkoeken zijn erg lekker zelfs als je ze 'droog' eet. Bovendien is het zo al een volwaardig en goed vullend ontbijt. Wil je er toch nog iets op, neem dan bijvoorbeeld suikervrije jam, honing, of stroop.
Bereiding:
Doe de havermout in een vijzel en stamp 't fijn totdat het helemaal poederachtig is. Je kunt ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken. Zodra de havermout poederachtig is doe je er de hüttenkäse bij, wat kaneel, wat honing en de 2 eieren. Mix alles goed m.b.v. een keukenmachine of staafmixer totdat je een redelijk dik maar glad beslag hebt.
Doe wat kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag. Zodra de boter heet is, doe je er een (flinke) lepel van het beslag in. Omdat het beslag vrij dik is, moet je de pan goed bewegen zodat het beslag zich verdeelt en er een ronde pannenkoekvorm ontstaat. Zodra het beslag opdroogt aan de bovenkant, of wanneer je 'm in de pan heen en weer kunt schuiven, dan kun je 'm omdraaien.Let op: dit gaat véél sneller dan bij normale pannenkoeken.
Gezond en Smakelijk eten!
Comment Section
7 reacties op “ Weekendontbijtje: Haverpannenkoek met Hüttenkäse en Honing”
Pingback
Pingback: Milkshake van noten, vijgen en rozijnen
Door Sylvia op 6 april 2013
Klinkt als een heel lekker recept. Ik ga het zeker een keertje proberen.
Door Ginny op 6 april 2013
Laat je me weten wat je ervan vond? Ik vind het om te smullen 😉
Door Ineke op 10 januari 2015
Ook dit ga ik maken..heb altijd voorraadje havermout thuis en ook de genoemde andere ingrediënten, maarrr geen Hüttenkäse
Door Ginny op 12 januari 2015
Was het lekker Ineke?
Door Ineke op 15 januari 2015
Mijn reactie schoot er even bij in..maar, ja het was lekker! Ik heb zwarte bessen en beetje yoghurt toegevoegd. Mmm
Door Ginny Mulders op 15 januari 2015
Heel gezond, die bessen, goeie keuze!