Page content

SUIKER CHALLENGE: Water is je beste vriend

Zo hoe is de eerste dag van de 14 dagen GÉÉN SUIKER Challenge gegaan?. Hoe voelen jullie je? Moe, hoofdpijn, honger en lusteloos? Geef niet op, deze symptomen kunnen nog een paar dagen aanhouden. Laten we ervoor zorgen dat je dit gevoel zo snel mogelijk kwijtraakt. Hoe? Begin met voldoende toe drinken.  Water is je beste vriend.

Meer water drinken is misschien een schot voor open doel. Maar echt, het zal je enorm helpen.  Je bent je lijf aan het ontgiften en de afvalstoffen moeten je lijf uit. Start de dag met een groot glas lauwwarm water op de nuchtere maag. Wil je nog een stapje verder, voeg dan een schijfje citroen toe aan het water. Je stofwisseling moet - net als jij - even op gang komen. Het warme water helpt je hierbij en geeft je spijsvertering een boost. Het citroentje brengt je vetverbranding op gang.

Probeer gedurende de dag nog een aantal glazen water te drinken. Het liefst niet bij de maaltijd, maar ervoor of erna. Maak er een gewoonte van om overal een flesje water mee naar toe te nemen. Zodra je het bij je hebt, ben je ook geneigd om vaker te drinken.

Vind je gewoon water saai?

Geef je water dan een smaakje met groente en fruit. Een paar lekkere tips zijn:

  • watermeloen met munt
  • komkommer met citroen
  • sinaasappel of grapefruit met munt
  • bevroren bessen
  • licht gekneusd rood fruit (nu niet in het seizoen wel verkrijgbaar in het vriesvak van je supermarkt)

Kruidenthee

Een optie is natuurlijk ook om kruidenthee te drinken, zonder suiker of zoetstoffen uiteraard. Kies bij voorkeur voor de biologische variant van bijvoorbeeld Zonnatura of Clipper thee. Kijk ook eens bij de biologische winkel, daar verkopen ze meer verschillende merken en smaken. Yogi thee is mijn grote favoriet.

Kortom, er zijn genoeg manieren om meer water te drinken. Het dient een nieuwe gewoonte te worden, net zoals je geen suiker meer zal eten. En voor je het weet, wil je niet meer anders.

Tip: maak eens gember thee. Gember werkt positief op je spijsvertering en werkt ontgiftend. Doe een stukje geschilde gember in een glas met kokend water. Breng op smaak met een schijfje citroen en eventueel een klein theelepeltje honing.

Heb jij een handige tip? Deel hem hieronder zodat iedereen makkelijker en sneller water kan drinken!

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ SUIKER CHALLENGE: Water is je beste vriend


Door jennie bronk op 24 juni 2014

Stralend fit ben wel 50+ en drink veel water maar er gaat niets af aan gewicht ws eet ik niet goed zou best advies willen


Door Ginny op 26 juni 2014

Hoi Jennie,
Wat goed om te lezen dat je stralend fit bent! je schrijft dat je best advies zou willen. Op basis van je reactie heb ik te weinig informatie. Bovendien zou ik je adviseren om contact op te nemen (vrijblijvend en gratis) met de diëtiste met wie ik samenwerk. Haar naam is Ancilla Sterrenburg en je kunt haar bereiken via:

E: ancilla@vodiservice.nl
W: http://www.vodiservice.nl

Succes!
Warme groet, Ginny

Plaats een reactie


*