Page content

Wat WIL ik bereiken? Wie WIL ik zijn?

Mijn kleuter vroeg zich laatst af of ik ook nog iets anders was dan een moeder. Na een lange discussie waarin ik hem probeerde te overtuigen van wel was de eindconclusie: NEE, ik ben een moeder en meer niet.

Kinderen zien hun moeder als moeder. Niets meer en niets minder. Ook ik kwam er pas een aantal jaar geleden achter dat mijn moeder nog veel meer is dan alleen een moeder. Als je net bevallen bent kun je helemaal opgaan in het idee dat je nu voornamelijk moeder moet zijn. Je vergeet wie je was vóór de bevalling. Je vergeet dat je nog veel meer bent dan alleen een moeder.
Het is een uitdaging jezelf niet kwijt te raken in deze nieuwe levensfase. Misschien vind je het moederschap met één kindje nog goed te combineren met je werk en hobby’s. Het kan zijn dat het - nu je moeder bent van je tweede of derde kind - lastiger wordt om je eigen behoeften niet uit het oog te verliezen.

Doelen  stellen is LEUK!

Vaak verlies je niet alleen jezelf in deze levensfase uit het oog, maar ook je doelen! Je wordt zo geleefd dat je doel wordt: het einde van de dag halen, de hagelslag opzuigen en een gezonde maaltijd op tafel krijgen. Je echte doel is waarschijnlijk tussen de vuile kleding in de wasmand beland.

Het is belangrijk en LEUK om weer eens na te denken over wat JIJ wil in je leven. Welke doelen je voor ogen hebt. Het is hierbij heel belangrijk om een realistisch doel te formuleren. Leg de lat dus niet te hoog. Hoe hoger je de lat legt, hoe meer kans je hebt om te falen. Falen leidt tot frustratie en frustratie zal je niet helpen gemotiveerd te blijven.

Neem de tijd om je af te vragen welke doelen je hebt in je leven, voor jezelf, voor je gezin, op werkgebied, op sociaal gebied. Het kunnen verschillende dingen zijn. Het hoeven ook geen mega fantastische doelen te zijn. Een doel kan al zijn: elke dag een half uur échte aandacht aan mijn kind besteden of die cursus Frans gaan volgen. Een doel kan ook zijn eens per twee weken met mijn man uitgaan of drie keer per week 30 minuten sporten.

Ik verwacht niet dat je de doelen nu op dit moment al paraat hebt. Je hoeft het niet nu al op te schrijven. Houd je dagboek bij de hand en zorg ervoor dat je het kunt noteren op het moment dat er een doel door je hoofd schiet. Probeer er bewust mee bezig te zijn.

Helder en Concreet

Het is belangrijk om je doel helder te formuleren. Wanneer je dit doet volgt de weg naar je doel vanzelf. Hoe concreter je doelen, des te groter de kans dat je ze daadwerkelijk gaat halen. Met concreet bedoel ik dus niet: ik wil vaker uitslapen en wat kilo’s afvallen. Nee, ik wil elke zondag uitslapen tot 10.00 uur en ik wil in drie maanden 2 kilo afvallen.

Als je het zelf voor het zeggen had: wie zou jij dan zijn?

Een leuke oefening bij het bepalen van je doel is de volgende. Schrijf op wie je zou willen zijn! Denk daar eens over na: "Wie zou je eigenlijk willen zijn?" Als je nu een lijstje met karaktereigenschappen zou mogen samenstellen, wat voor een persoon ben jij dan? En als je mag kiezen welke kledingmaat jij draagt, welke maat is dat dan? Uiteraard moet je bij deze oefening ook realistisch blijven!

Een voorbeeld van een omschrijving zou kunnen zijn:

Ik ben een zelfverzekerde, energieke vrouw en moeder. Ik kom voor mijzelf op maar blijf vriendelijk en empathies naar andere mensen toe. Ik zet mijzelf op nummer 1 en ben zowel mooi van buiten als van binnen. Ik blijf mijzelf ontwikkelen op vele gebieden. Ik vind rust en zelfvertrouwen in mijzelf. Ik heb geduld. Ik ben tevreden met mijzelf.

Dus ga aan de slag en formuleer je doelen! Schrijf er je kladblok mee vol. En denk ook na over wie jij zou willen zijn. Schrijf deze omschrijving op. Als je je doelen helder hebt kun je gaan nadenken over hoe je deze doelen kunt bereiken. Ook daar heb ik handige tips voor die ik later zal delen. Wie wil je zijn? En wat zijn je doelen? Denk daar de komende tijd eens over na en deel ze met ons!!

Door Yousra Jaddour 32 jaar, getrouwd, mama van 3 zoons, en ze gunt je maandelijks een kijkje in haar leven (en in haar hoofd)

Bezoek Yousra op haar facebook Community 'Dingen die werken'.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Wat WIL ik bereiken? Wie WIL ik zijn?

Plaats een reactie


*