Page content

Wat vakantievieren doet met je lichaam

Door gastblogger Suwanna Jissink

Vakantie

“Oh, wat is het toch allemaal heerlijk! Alle gezinsleden hebben vakantie en zijn lekker voor twee weken naar La Douce France.

Weg van huis impliceert echter ook meteen, weg van de dansschool waar ik altijd zo met verve mijn lichaam en geest in beweging zet! Ik had mij van tevoren al enigszins proberen in te dekken, door een aantal extra lessen per week te gaan volgen. Waren het er eerder drie tot vier per week, een aantal weken voor de vakantie heb ik mij zeker vier tot vijf keer richting dansschool begeven. En absoluut niet met tegenzin, want al ruim drie jaar heb ik een Zumba-verslaving en daar is sinds ruim anderhalf jaar ook een Sh'bam-verslaving aan toegevoegd. Maar het zijn leuke en vooral gezonde verslavingen.” Citaat uit: ‘38’

Vakantie is niets hoeven en niets moeten, toch?

De vakantie en vooral wat vakantie vieren met je lichaam doet was aanleiding om een internetblog bij te houden, wat uiteindelijk resulteerde in mijn boek ‘38’. Vakantie staat voor mij synoniem voor ‘niets te hoeven en niets te moeten’. Dus ook niet letten op wat en hoeveel je eet. Met alle gevolgen van dien, want de hoeveelheid lichaamsbeweging wordt tijdens onze ‘family quality-time’ beperkt tot een wandeling naar wat bezienswaardigheden en mogelijkerwijs een verdwaalde zwempartij. Maar verder dan dat gaat het niet.

Hoewel ik dus een poging heb gedaan de ‘uitgangspositie’ zo gunstig mogelijk te laten zijn, viel het resultaat uiteindelijk toch tegen. Genoten van de vakantie, maar een onaangenaam spiegelbeeld bij thuiskomst.

“Gelukkig fluisterde de weegschaal mij in het oor dat er geen gewichtstoename was, maar de spiegel schreeuwde mij keihard toe dat dit niet meer het spiegelbeeld was dat hij voor de vakantie was tegengekomen. En dat hij hier minder blij mee was. En dat is een understatement. Nou scheelt het dat ik het wel met hem eens was, dus ik heb hem een belofte gedaan. Over een paar weken krijgt hij weer een andere ‘ik’ te zien. En die belofte heb ik ook aan mijzelf gedaan en ik ben er erg op gebrand om dit waar te maken en de spiegel en mijzelf niet teleur te stellen.” Citaat uit: ‘38’

Vakantie blubbers weg werken!

Het is mij uiteindelijk gelukt de vakantielubbers en –blubbers weer weg te werken, zij het met ups en downs. Zo eens in de maand komt er een zekere terugval en ook de schoolvakanties zijn uitdagende momenten. Maar al met al mag ik momenteel niet klagen. Het nieuwe voedselpatroon (een combinatie van ‘De Voedselzandloper’ en ‘Het wasborddieet voor vrouwen’) in combinatie met nog altijd veel sporten zorgt voor een constante waarde op de weegschaal.

Echter, ik zou ik niet zijn als ik voor de komende zomervakantie niet een nóg betere uitgangswaarde  op zowel weegschaal als op het meetlint zou willen hebben. Daarom ik ga er de komende periode nog even voor, zodat ik mij zonder zorgen richting vakantieadres kan begeven. Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen de verleidingen des vakanties te weerstaan. Misschien is er zelfs nog ruimte in de auto voor mijn workout-matje, zodat ik ook in Zweden mijn rek- en strekoefeningen kan verrichten. We gaan het allemaal mee maken.

In ‘38’ lees je hoe ik er het afgelopen jaar weer bovenop ben gekomen. Hoe het mij na de komende zomervakantie vergaat is wellicht in één van mijn nieuwe boeken te lezen of in een column van Mama Stralend Fit!

Groetjes, Suwanna

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Wat vakantievieren doet met je lichaam

Plaats een reactie


*