Page content

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over mijn artikelen? Wil je tips of meer weten over hoe jij een Platte, Strakke en Gezonde buik kan krijgen?  Stel deze dan op de Mama Stralend Fit Facebook Pagina.

Ik ben hier dagelijks te vinden en er zijn veel mama's actief met ieder hun eigen expertise en ervaring. Ga hiervoor naar de  Mama Stralend Fit Facebook pagina.

Ik kijk uit naar jullie vragen!

Comment Section

60 reacties op “ Vragen


Door Caroline op 11 juli 2013

Ik ben op zoek naar een personal trainer om mij weer actiever te krijgen. Ik woon in Rijswijk. Heb je tijd vanaf september?

Met vriendelijke groet,
Caroline


Door Ginny op 13 juli 2013

Hoi Caroline,
Ik lees net je reactie.
Na het weekend kom ik op je vraag terug, oké?
Goed weekend gewenst!
Warme groet,
Ginny


Door Cindy op 6 augustus 2013

Beste Ginny,

Ik heb gisteren je e-book gedownload. Dank hiervoor. Wat een nuttige info.

Ik heb alleen even een vraagje wat betreft het hoofdstuk voeding,hierin staat dat je s'ochtend een handpalm,s'middags 2 handpalmen en s'avonds weer een handpalm eten mag nuttigen. Als ik op een dag 4 handjes voeding mag eten ga ik daar niet heel blij van worden denk ik. Bedoel je het eten buiten je groenten en rauwkost om, dus alleen de koolhydraten en eiwitten per maaltijd? Ik hoop een duidelijk antwoord te mogen krijgen.

Met vriendelijke groet, Cindy


Door Ginny op 6 augustus 2013

Hoi Cindy,
Fijn dat je het vraagt, want als je het zo opschrijft dan kan ik me voorstellen dat niet alleen jij, maar ook anderen, die 'handpalmen' interpreteren als bv. 'een klein handje noten' of 'een handje M&M's'. Voor ontbijt, lunch en diner bedoel ik niet slechts het kleine 'kuipje' wat je met je handen kunt maken, maar eigenlijk de portie die in jouw handen zou passen wanneer je je handpalm naar boven draait, en je vingers redelijk spreidt. Dan krijg je een redelijk grote 'kuip', nietwaar? Ik denk zelfs dat een portie van mijn favoriete ontbijt (havermoutpap) kleiner is dan de kuip die ik van mijn handen kan maken.
En leg die 2 'kuipen' maar eens naast elkaar (want dat zou je lunchportie zijn). Dat is toch een behoorlijke portie.

In de Ayurveda word gezegd dat 2 tot 3 maal per dag eten het beste is. Wij leren dat we iedere 2,5 tot 3 uur iets moeten eten. Dat komt neer op wel 5 of 6 maaltijden per dag. Ik denk dat je er het beste aan doet om bij je eigen lijf te rade te gaan en te voelen wat wel/niet voor je werkt.
Wanneer we teveel koolhydraatrijk (suikers) voedsel eten, is het logisch dat we om de 2-3 uur trek hebben. Stillen we die trek telkens weer met koolhydraten dan krijgen we naast een instabiele suikerspiegel een te hoog gewicht. Voor sommige mensen is het weglaten van tussendoortjes dus een hele opgave omdat het zo'n suikerrijke tussendoortjes zijn die ervoor zorgen dat ze vaak trek hebben. Als we meer verzadigend voedsel zou nemen, bv. plantaardige vetten en eiwitten, dan zitten we langer vol en blijft de suikerspiegel stabiel.

Heb je toch trek tussendoor, neem dan inderdaad rauwkost, of noten/zaden/pitten.

Ik hoop dat ik daarmee je vraag hebt beantwoord?


Door Cindy op 6 augustus 2013

Beste Ginny,

Dat is inderdaad heel duidelijk vertaald door je,dank je.

Vanmorgen voor mijn werk met mijn hondje naar het park hardgelopen met de timer en daar een 15 minuten work-out gedaan. Zo toch al lekker een half uur bewogen. Veel minder stress doordat ik normaal altijd mijn doel van 5 tot 8 km hardlopen wil behalen.
Dit is een veel makkelijker doel waar ik ook minder tegenop zie.

Met vriendelijke groet, Cindy


Door Sandra op 10 augustus 2013

Hallo Ginny,

Ik heb enkele vragen over de workouts in het E-book en op je youtube-kanaal. Van vele fitnessinstructeurs heb ik geleerd dat spieren rust nodig hebben om te herstellen van een workout. Zoals ik jouw adviezen interpreteer begrijp ik dat ik elke dag een workout van 12 minuten moet doen om het vet op mijn buik te laten slinken. Maar hoe kunnen de spieren hiervan herstellen? Ik heb vandaag een eerste workout gedaan en heb nu overal spierpijn.

Op je youtube-kanaal zeg je voordat ik kan werken aan de buikspieren ik eerst het vet moet wegtrainen. Dat is een workout van 12 minuten. Hoeveel minuten moet de warming-up en cooling down dan zijn?

In het E-book staan weer langere oefeningen dan op het youtube-kanaal. Wat is het verschil tussen de 12 minuten en 15 minuten training?

Groet,
Sandra


Door Ginny op 11 augustus 2013

Hoi Sandra,

Goed dat je me die vragen stelt. Hierbij mijn antwoorden:
1) Het klopt helemaal dat je spieren rust nodig hebben om te herstellen van een workout. In principe zijn 24 uur voldoende. Doe je aan zeer zware krachttraining (bv. Bodybuilding) dan wil je soms 48 tot 72 uur rust nemen.
De workouts die je op mijn site vindt mag je best elke dag doen (want je hebt dus telkens 24 uur rust). Ze zijn kort maar krachtig en het succes schuilt juist in het dagelijks bewegen. Je zult merken dat dagelijks kort maar intensief bewegen meer effect heeft dan 2x per week één tot anderhalf uur.

2) Wanneer je last hebt van spierpijn en je wilt toch graag een workout doen, dan raad ik je aan om in ieder geval niet exact dezelfde workout te doen. Heb je gister bijvoorbeeld meer krachtoefeningen gedaan, dan kun je vandaag iets meer cardio doen, zoals een stukje hardlopen, fietsen of zwemmen. Net als bij voeding is het zaak om ook in je training te zorgen voor variatie. Wissel een dag met krachtoefeningen af met een dag cardio door bv 30 minuten flink te gaan racen op je fiets.

3) Duur van de workout: Ik vind dat een warming up minimaal 2 minuten moet duren, liefst iets langer. Het is zaak je lichaam voor te bereiden op de fysieke activiteit. Voorbeelden van een warming up die je snel thuis kunt doen zijn: dansen, touwtje springen, aantal keer de trap op en af lopen. Ook staat er een voorbeeld warming up op de site. (9 minuten).
De cooling down is bedoeld om je hartslag tot rust te laten komen en je spieren te ontspannen. Je kunt gaan wandelen of fietsen, maar je kunt ook stretchoefeningen doen. De duur van een cooling down is ongeveer 5 minuten.

4) Er is geen verschil tussen de 12 en 15 minuten workouts. Ik zou ze vooral afwisselen.

Heb ik hiermee je vragen beantwoord, Sandra?
Nog een mooie zondag gewenst!
Warme groet,
Ginny


Door Sandra op 11 augustus 2013

Hallo Ginny,

Bedankt voor je snelle antwoord. Naar aanleiding van je antwoord een nieuwe vraag. Je schrijft dat ik met jouw oefeningen kan variëren, maar welke oefeningen zijn geschikt om in de startfase van het verminderen van vet te gebruiken?

Groet,
Sandra


Door Ginny op 12 augustus 2013

Oefeningen waarbij je de grote spiergroepen gebruikt, te weten benen, billen, borst en rug. Zeer geschikte oefeningen zijn bijvoorbeeld squats, lunges en push ups.


Door Bram op 19 augustus 2013

Goedemorgen Ginny

Ik denk dat ik buiten de zonnegroet een beetje te veel buikspieroeffeningen heb gedaan.
Heb nu waarschijnlijk een spiertje in me rug verrekt met als gevolg dat ik de zonnegroet even niet kan doen.
En dat mis ik enorm.
Afgelopen donderdag is het er ingeschoten maar ik kan nu gelukkig weer wat lichte rugoeffeningen doen maar wel met pijn.
Wat is wijsheid? De pijn straalt gelukkig niet door naar me benen dus het is geen hernia denk ik.
Met me gewicht gaat het prima en nu van 117 naar 92 kilo.Nog 8 te gaan dan ik op me gewicht.
Heb je nog tips ivm met de bovenstaande rug pijn?

Met vriendelijke groet

Bram Franken


Door Ginny op 9 september 2013

Hoi Bram,
Ik zie nu pas dat ik jouw reactie helemaal over het hoofd heb gezien. Hoe gaat het inmiddels met de rugpijn en ben je al op gewicht?

I.g.v. een (spier)verrekking is het altijd het beste om rek- en strekoefeningen te doen. Indien de vooroverbuiging (de eerste oefening uit de Zonnegroet) lukt, dan zou je die kunnen doen. Ik raad je dan aan om je benen enigszins te buigen zodat je goed 'comfortabel' staat. Pak vervolgens met je handen je tegenovergestelde elleboog vast en laat je hoofd ontspannen hangen. (volg je me nog?). Blijf minimaal 1 minuut in deze houding.

Andere rugstretches:
- ga op je rug liggen met je benen languit op de grond. Trek één been richting je borst. Je pakt dat been vast t.h.v. de knie. trek het been zo dicht mogelijk tegen je aan / naar je toe en houd deze houding even vast, adem goed door (bv. 5x ademhalen) en wissel van kant.

- lig languit op je rug en trek beide knieën richting je borst en laat ze vervolgens naar één kant 'vallen'. Kijk of het je lukt om met je knieën een hoek van 90 graden te behouden. Het is belangrijk dat je probeert beide schouders op de grond te houden. Dit heet een 'twist': je bovenlijf ligt nog recht met beide schouders in de grond en je onderlijf is gedraaid. Houd deze houding even vast, adem goed door (bv. 5x ademhalen) en wissel van kant.

Kijk maar eens of je er wijs uit wordt, ik hoop van wel. Ik hoor graag of jet voor je gewerkt heeft. Succes Bram!


Door Bram op 12 september 2013

Hi Ginny

Bedankt voor je reactie en ik heb daar zeker mijn voordeel mee kunnen doen.
Heb nog ietwat rugpijn maar zoals je reeds adviseerde helpt het rekken en strekken erg goed.
Mijn gewicht is stabiel gebleven :niet afgevallen maar ook niet aangekomen.
Doe nu de zonnegroet 10 x en heb dus wat gas teruggenomen maar kan me leven niet meer voorstellen zonder.
In het begin probeerde ik hem ook 24 x te doen maar dat vergt nog wel enige opbouw en dan druk ik me nog decent uit.
Je hebt me in iedergeval wel geïnspireerd maar noopt me toch tot een kloostergang want die soepel en lenigheid van jou bezorgd mij een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokio.Ben je altijd zo lenig geweest?
Hoe krijg je het toch voor elkaar om in de achter over buiging van de zonnegroet je hielen aan de grond te krijgen?Wil mij maar niet lukken.Ik bewonder dat zeer!!!
Hoewel men mij niet vraagt hoe oud ik voor de hongerwinter was bemerk ik toch dat ik 59 ben.(geef je me nog steeds niet hoor)Dit terzijde .Er is altijd wat.
Ondertussen zijn de workouts die je geeft te gek en laten aan duidelijkheid niets te wensen over.
Ik doe ze bij lange na niet allemaal maar dat ligt zeker niet aan jou.Ginny de plank vind ik te gek om te doen maar na 25 seconden tril ik als een rietje.
Doe hem wel elke dag ,net als de buikspieroeffeningen maar moet oppassen met de ab-twist ivm strekken van de rug.
Weder hartelijk dank voor je wijze raad en tips

Je toegenegen

Bramskie


Door Bram op 3 januari 2014

Ginny ,wens jou een heel gezond en gelukkig 2014 toe.
Ik ben nog steeds gebaat bij je trainingen op utube .
Ondanks dat er wat kilootjes bij zijn gekomen ben ik de zonnegroetjes,buikspieren en altijd als laatste (die is het zwaarste) de plank.
Geeft me een lekker gevoel en dank daarvoor !
Een prettige voortzetting van dit

Je toegenegen Brammeledam


Door Naomi op 22 augustus 2013

Hai Ginny,

Super enthousiast werd ik van jouw workouts. Ook ik wil graag wat vet kwijtraken op mijn buik. Nu hoor ik alleen vaak dat je pas na 30 minuten aan 1 stuk sporten, vet gaat verbranden. Jouw oefening duurt echter maar 12 minuten. Mijn vraag is dan heeft het dan wel zin? Of is het belangrijk dat je daarna nog langer doorgaat met trainen?
Ik probeer nu elke ochtend de 12 minuten workout te doen voor je groter spieren en 's Avonds je 8 minuten buikspieren. Verder loop ik 2x per week hard en probeer ik 2 groepslessen in de sportschool te doen.

Groetjes Naomi.


Door Ginny op 22 augustus 2013

Hoi Naomi,
Dankjewel voor je vraag, goeie vraag, en eentje die ik vaak te horen krijg.
Ik kan een heel uitgebreid antwoord geven, maar ik zou je willen vragen naar dit filmpje te kijken, dan begrijp je waarom mijn workouts kort (maar hopelijk wel intensief zijn). Deze man zegt helemaal aan het einde van het filmpje: Fitness is intensity dependent, nót time dependent, dus hárd werken in 12 minuten heeft véél meer effect dan 1 uur op hetzelfde tempo op de crosstrainer bijvoorbeeld.
Ik hoop dat ik met dit filmpje jouw vraag beantwoord heb?

http://www.youtube.com/watch?v=p4y-xZXYNVA


Door Vanessa op 1 september 2013

Hoi,

Ik train 2 x per week en in het weekend doe ik ook nog aan sport. Ik zou graag een plattere buik hebben die is na mijn twee zwangerschappen niet meer zo stevig. Hierbij mijn vraag zou ik die workouts 3 x per week kunnene en toch resultaat boeken of doe je die best elke dag

Groetjes Vanessa


Door Ginny op 21 september 2013

Hoi Vanessa,
Dankjewel voor je bericht.
Iedere dag sporten en bewegen in combinatie met de juiste voeding geeft zonder twijfel het meeste resultaat.
Als je mijn workouts 3x per week doet, en de overige 2x per week train je zelf + je doet nog aan sport in het weekend, dan lijkt me dat dat neerkomt op 7 dagen? Dat zou perfect zijn. Let erop dat de workouts voldoende intensief zijn en blijf jezelf uitdagen en je spieren prikkelen.
Realiseer je ook dat het logisch is dat je buik niet meer zo stevig is na twee zwangerschappen. Of dat ooit nog wordt zoals vóór je zwangerschap, kan ik je onmogelijk garanderen. Focus niet enkel op het trainen van je buik, maar op het bereiken van een sportief, fit en gezond lichaam in zijn totaliteit.
Ik wens je veel succes. Houd je me een beetje op de hoogte?


Door Nelly Smits op 3 januari 2014

Ik ben nieuw en wil de fittest doen, maar kom op geen enkele manier door mijn WW heen. Al 20x opnieuw aangevraagd, maar lukt niet.
Wat ik doorkrijg werk niet.
Heel frustrerend als je kant en klaar zit in sportkleding en je kan je weer aankleden..
Slecht voor mijn motivatie.

Geen idee wat ik nu moet doen.
Nelly Smits


Door Ginny op 7 januari 2014

Hoi Nel,
Ik zie je bericht hier nu pas, maar gelukkig is alles al via de e-mail opgelost, toch? Hoe gaat het tot dusver met het programma?


Door Carola op 6 januari 2014

Hoi Ginny,

Ik doe jouw workout voor een strakke platte buik en er achteraan de 4 buikspieroefeningen voor mama's om de dag. Ik heb 2 zwangerschappen achter de rug en ik heb na de laatste zwangerschap getraind met een personal trainer om mijn oude figuur weer terug te krijgen, dit is mij ook gelukt. Alleen mij buik is nog een probleem. Het is nog steeds een zwangerschapsbuik en als ik de plank doe dan zie ik mijn buik echt hangen, dit komt ook doordat de huid uitgerekt is geweest en dat telt ook natuurlijk mee. Mijn vraag is dan ook of deze oefeningen om de dag voldoende zijn om weer een wat strakkere, platte buik te krijgen. Uiteraard let ik ook op mijn voeding en probeer ik ook nog hard te lopen, maar met twee kinderen heb je gewoon minder tijd. Ik hoop dat deze oefeningen en de frequentie genoeg zijn om binnen 3 maanden goed resultaat te boeken. Kun je mijn vragen beantwoorden? Alvast bedankt!

Groeten, CarolaDoor Carola op 8 januari 2014

Hoi Ginny,

Bedankt voor je snelle reactie.
ik heb het getest en er kan 1 vinger tussen de spieren, dit is acceptabel volgens de site. Kan ik nu dan dus gewoon doorgaan met jouw oefeningen? Ik ben er sinds 1 januari mee gestart en dan om de dag. Ik doe wel in plaats van de push up oefening de plank, omdat ik de push up niet kan doen vanwege een chronisch iets.
ik hoop dat je me weer kunt helpen.
Alvast bedankt!

groetjes, Carola


Door Carola op 12 januari 2014

Hoi Ginny,

Zie je nog een kans om op mijn vorige mail te reageren?
Ik hoop van wel, want ik heb veel aan je antwoorden!
Alvast bedankt!

Groetjes, Carola


Door Ginny op 13 januari 2014

Hoi Carola,
Dankjewel voor je mail. Leuk dat je me op de hoogte houdt en goed dat je het blog hebt gelezen en de zelftest hebt uitgevoerd.
Omdat ieder lichaam anders is, kan ik onmogelijk een eenduidig advies geven. Het is veelal een kwestie van experimenteren wat voor jou het beste werkt.
Tip 1: breng zoveel mogelijk variatie aan in je trainingen. Als je je beperkt tot 2 verschillende workouts dan raken je spieren daaraan gewend, worden ze niet meer geprikkeld en kom je in een soort 'impasse'.
Tip 2: beperk je aub niet tot enkel buikspieroefeningen voor het krijgen van een platte buik. In dit blog leg ik uit waarom het belangrijk is je met name te richten op de grote spiergroepen: https://ginfitonline.nl/vetlaagje-op-je-buik-weg-ermee/
Tip 3: qua frequentie zou je dagelijks mogen bewegen.
Tip 4: let op je voeding en op stress. In dit blog leg ik uit waarom je van stress een buikje krijgt: https://ginfitonline.nl/waarom-je-van-stress-een-buikje-krijgt/
Tip 5: Als ik in de plankpositie sta en ik trek mijn navel niet in, dan zie ik mijn buik ook hangen. Dus ga na of je techniek wel correct is?
Kun je hier iets mee?
Warme groet,
Ginny


Door Ingrid op 15 januari 2014

Hallo Ginny,

Ik,probeer iedere dag 5 x de zonnegroet te doen maar merk steeds dat ik er duizelig van word. Niet fijn dus. Doe ik iets fout bij het ademhalen? Moet ik het ristiger doen?

Mvg Ingrid


Door Ginny op 20 januari 2014

Hoi Ingrid,
Dankjewel voor je reactie en leuk om te lezen dat je de zonnegroet doet. Duizeligheid kan inderdaad te maken hebben met een onjuiste ademhaling. Wat je het beste kunt doen is je ritme van bewegen afstemmen op het ritme van je ademhaling. Dus je wacht net zo lang tot je voelt dat je vanzelf moet inademen en dan start je aan de volgende beweging tot dat je voelt dat je moet uitademen en dan pas ga je verder. Voor mij werkt dat bovendien zeer rustgevend.

Het zou ook zo kunnen zijn dat je last hebt van een lage bloeddruk en dat je met name duizelig wordt bij het (té) snel omhoog komen. In dat geval is het dus zeker raadzaam om het zo rustig mogelijk te doen. Laat je ademhaling het tempo bepalen.
Laat je me nog weten of dit advies voor jou heeft gewerkt?
Groet, Ginny


Door Ingrid op 20 januari 2014

Ginny,

Dank voor je reaktie. Het klopt dat ik inderdaad een lage bloeddruk heb. Nooit bedacht dat het ook daaraan kan liggen. Ik ga het wat rustigeraan proberen.
Moet ook nog zeggen dat je mails en filmpjes enorm stimulerend zijn. Ik sport regelmatig maar merk dat ik nu ook thuis veel meer doe. Met resultaat.
Het geen of zo min mogelijk suiker gebruiken werkt ook goed. Ondanks dat ik enorm van zoete dingen houd kan ik alle zoete dingen gewoon laten staan.
Ik had niet te klagen over energie en ben benieuwd wat het gaat worden (. 3 weken bezig nu). Ik geniet van al je positieve informatie.

Vriendelijke groet
Ingrid


Door Carola op 20 januari 2014

Hoi Ginny,

Dank voor je uitgebreide reactie. Maar even ter verduidelijking, ik doe eerst jouw workout van 12 min. voor een strakke platte buik en daar achteraan jouw workout van de 4 buikspieroefeningen. Want ik heb je blog gelezen van vetlaagje op je buik weg ermee, en daar relateer je aan de workout die ik al doe. Verder loop ik elke dag behoorlijke stukken en doe ik jouw workout en buikspieroefeningen om de dag, dus volgens mij sport ik elke dag wel. Mijn vraag is dan ook of dit dan voldoende is om het gewenste resultaat te krijgen in ongeveer 3 maanden tijd? De blog over de stress is wel goed om te lezen, want ik denk dat voor mij daar wel een kern van waarheid in zit! Ik hoop dat je me nog een keer een antwoord kunt geven! Je workouts zijn super om te doen! Alvast bedankt weer!

groetjes, Carola


Door Carola op 7 februari 2014

Hoi Ginny,

Zou je nog een keer op mijn mail willen reageren? Ik hecht zeer veel waarde aan jouw visie!
Alvast bedankt voor je moeite!

Groetjes, Carola


Door Ginny op 8 februari 2014

Hoi Carola,

Ik weet zeker dat ik al op je mail heb geantwoord? Heb je die niet ontvangen? Of heb je een nieuwe mail gestuurd? Die heb ik (nog) niet gezien. Stuur hem aub naar support@ginfitonline.nl.
Goed weekend alsvast


Door Dieta op 29 april 2014

Hoi,
Ik zou graag mee willen doen met "planken".
Kan dat nog.
Kan dit ook in combinatie met het stralend fit programma?
Ik ben herstellende van een enkelband blessure.
Dit is nu net 5/6 weken geleden.
Met vr Gr.
Dieta Feiken
Ps liever een persoonlijk reactie als het mogelijk is....


Door Birgit op 1 mei 2014

Dag Ginny,
Ik zou graag één van jouw programma's online bestellen, maar dat lijkt niet te gaan omdat ik in België woon. Is er een mogelijkheid om het pakket naar België te versturen?
Alvast bedankt,
Birgit


Door Ginny op 1 mei 2014

Hoi Birgit,

Wat leuk dat je het programma wilt aanschaffen.
Ik heb meer deelnemers uit Belgie, dus dit is geen enkel probleem.
Het programma is een digitaal product, de videos kan je online bekijken (ook na de 40 dagen).

Wanneer je het programma wenst aan te schaffen dan kan dit niet via het normale proces.

Je kunt het bedrag per bank overmaken, dan activeer ik het programma handmatig.

Welk programma wens je aan te schaffen?

Hoor je graag.

Ginny


Door Birgit op 7 mei 2014

Dag Ginny,

Ik zou graag het 40-dagen programma willen doen. Kan je mij alsjeblieft alle details via e-mail doorsturen?

Alvast bedankt,
Birgit


Door anne op 12 mei 2014

Hi Ginny,

Wat een goede oefeningen op youtube! Doe nu de 100 Squats per dag.
Ik ben 8 weken geleden bevallen en wat aangekomen en dat wil ik er natuurlijk allemaal graag weer af!
Zou ik alweer buikspieroefeningen kunnen doen nu na 8 weken?

Liefs, Anne


Door Renate op 26 mei 2014

Hallo Ginny,

Vandaag heb ik me aangemeld voor de 6 weken bikini body. Aangezien deze ook vandaag starte heb ik de oefening van dag 1 niet gekregen. Zou je me deze alsnog willen mailen?

Alvast bedankt,
Groet,
Renate


Door Ginny op 27 mei 2014

Heb je een email gestuurd. Mooie dag!


Door Frieda van Leiden op 30 mei 2014

Hallo Ginny,

Ik heb het programma in 40 dagen een platte buik aangeschaft maar ik kan helaas niet inloggen, het wachtwoord zou ongeldig zijn ik heb geprobeerd het te wijzigen maar dan krijg ik de melding dat de sleutel verlopen is.

Heel graag hoor ik van je.
Met vriendelijke groet,
Frieda van Leiden


Door Ginny op 30 mei 2014

Hoi Frieda,
Ten eerste super bedankt voor de aanschaf van het Platte Buik Programma.

Ik zal je een email sturen met een nieuwe wachtwoord.

Mooie dag

Ginny


Door Erica op 2 juli 2014

Hoi !!

Ik ben Erica moeder van 3 kindjes.
Ik doe sinds 2006 aan hardlopen dit ging altijd wel goed tot vorig jaar, liep ik een lopersknie op.
Het herstel duurde een half jaar.
Ik kon wel janken want ik had leuke routes opgebouwd van zo'gemiddeld 4 km.
Ik ben toen op de mountainbike gaan fietsen 1,5 uur per dag en bij een dipje koos ik voor 1 uur wandelen, dat vermindert dan de mentale druk op jezelf.
En dan ben je er toch uit, want het belangrijkste is gewoon gaan, niets overslaan maar gewoon een vervanging zoeken.
Maar over het algemeen zorg ik altijd voor tenminste 1 uur liefst intensieve beweging per dag, dan druipt'het vet van je lijf eigenlijk.
In plaats van 2 uren op de bank liggen tv,e.d.
Door' iets'te doen wordt je actiever, en je hoeft echt niet continue tot het uiterste te gaan.
Ook ben ik weer 2x per week gaan zwemmen , je merkt het aan je conditie als je dingen overslaat.
Ik ben in ieder geval dol op sport, en merk dat ik na 1 keer sporten anders tegen voeding en even belangrijk mezelf aan kijk.
En het kost letterlijk nauwelijks tijd, ik zou alle sporten gemakkelijk langer kunnen doen, ik geniet enorm van de buiten lucht, de omgeving die dan verandert door het hele jaar.
En ik vindt het leuk om 'dezelfde'mensen tegen te komen elke keer, dat geeft ook houvast.
Aangezien ik nogal slap ben, push-up 1 red ik al nauwelijks#@!, ben ik toch maar eens naar krachttraing gaan kijken, toen kwam ik bij jou via you tube.
Ik heb nog even een vraag.
Ik heb mijn mountainbike niet meer, is er veel verschil tussen een ronde op een gewone fiets ??

Groetjes Erica


Door Ginny op 5 juli 2014

Hoi Erica,
Wat een leuk bericht bericht, zeg! Ik herken mezelf enorm in de dingen die je schrijft, vooral het stuk over hoe je geniet van het buiten zijn, de omgeving en dol zijn op sporten 😉
Natuurlijk is er verschil tussen een mountainbike en een gewone fiets, maar als ik jouw verhaal lees, dan gaat het niet zozeer om wat je doet met de fiets, áls je maar fietst, toch? En ook al heb je je mountainbike niet meer, je blijft wel fietsen, dus dat lijkt me helemaal prima! Ik wens je een mooi weekend!


Door Nicole op 8 juli 2014

Hallo Ginny,
Ik heb een cola verslaving.
Heb jij goede tips om hiervan af te komen.
Groet Nicole


Door Ginny op 14 juli 2014

Hoi Nicole,
Een cola verslaving is tevens een suiker verslaving. Voor wat betreft tips om ervan af te komen wil ik de bal weer terug bij jou leggen: als het goed is ken jezelf en weet je heel goed wat wel en wat niet voor jou werkt: in 1x stoppen, langzaam afbouwen, het per dag bekijken etc. Hoeveel zelfdiscipline heb je? Hoe vaak heb je al geprobeerd om van je cola verslaving af te komen? Waarom is het toen niet gelukt? Wat kun je nu anders doen?

+ In augustus doen we de suikerchallenge weer, maar dat is pas over ruim een maand, dus daar heb je nu niks aan. Wel kun je nu alvast starten met die Challenge door 'm voor jezelf te doen, bvb met iemand anders: 7 dagen lang cola vervangen voor water bijvoorbeeld?
+ Cola niet in huis halen
+ Geen kleingeld op zak hebben om in een automaat een blikje cola te trekken.
+ Zorg dat er TIJD zit tussen het moment dat je trek hebt in cola (of suikers) en het moment dat je het ook daadwerkelijk drinkt (of koopt of eet etc.). Hoe meer tijd ertussen zit, hoe meer ruimte je hebt om jezelf af te vragen: is dit écht wat ik wil? Gaat dit mij helpen ... te bereiken? Is dit écht wat ik nu nodig heb? Waarom wil ik eigenlijk cola, wat brengt het me?
+ Word je bewust van de momenten waarop je naar cola verlangt en probeer te gaan inzien wát het nu precies is waarnaar je verlangt. Welke behoefte wilt bevredigd worden? En welke andere / gezondere manieren zijn er om dat te bereiken?
+ Zoek afleiding, ga sporten, doe een ademhalingsoefening, loop een blokje om, ga zingen, etc.
+ Bedenk per dag 'een beloning' als het goed is gegaan.

Ik zou het echt heel erg leuk vinden als je me op de hoogte houdt, Nicole en ook zou ik het leuk vinden om te horen of je iets aan m'n tips hebt gehad, en zo ja, aan welke. Veel succes!!!


Door Evi op 18 juli 2014

Hallo Ginny,

Ik ben 21 jaar en zou heel erg graag wat doen aan m'n bovenarmen en bovenbenen. Ik ben reeds twee filmpjes tegengekomen en ben van plan om zo snel mogelijk te starten met de oefeningen. Nu kan ik helaas nog niet beginnen want ik zit met mijn voet in de gips. (Zijn er trouwens nog filmpjes die specifiek werken aan de bovenarmen en bovenbenen?)

Ik vroeg me af hoelang het duurt voor ik resultaat zal zien?
Ik word soms heel ongelukkig van m'n benen en armen. Maar heb niet altijd het geduld en de moed om vol te houden.

Groetjes,
Evi


Door Ginny op 18 juli 2014

Lieve Evi,
Dankjewel voor je mail. Wees niet ontevreden met je lichaam, maar juist dankbaar en realiseer je dat jij, samen met je lichaam, een team bent en dat jullie SAMEN moeten werken aan een strakker en slanker lichaam.
Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet? Dat is per persoon heel verschillend, maar een goede richtlijn is wel dat je bij minimaal 3 workouts per week na 1 tot max 3 maanden echt verschil moet zien. Belangrijk is dan wel dat je voeding optimaal is, dus gezond eten en drinken (= zo weinig mogelijk suikers).

Succes met het herstel van je voet en heel veel succes met de workouts!!!!!


Door patty op 19 augustus 2014

Beste ginny,
Ik kwam via bootcampteam (richard) bij jou..
Ik probeerde de gratis e-book te downloaden maar op de een of andere manier gaat er iets mis want ik ontvang geen email helaas.
Ik ben sinds kort begonnen met bootcampen want wil een paar kilo kwijt vooral bij me buik..
Nou weet ik dat ik ook mijn voedingspatroon moet aanpassen dat vind ik persoonlijk er moeilijk vooral ontbijt en lunch..
Nou was mijn vraag kan jij me daar bij helpen????
Ik hoor graag van je liefs patty


Door Ginny op 20 augustus 2014

Hoi Patty, wat leuk dat je via Richard en Bootcampteam bij mij terecht bent gekomen, zeg! Natuurlijk kan en wil ik je helpen met je voedingspatroon. Het handigste is als je me even een persoonlijke e-mail stuurt via support@ginfitonline.nl. In die mail kun je me prfecies uitleggen wat je van me verwacht / wat je nodig hebt, en dan kan ik beter inschatten wat en hoe ik je verder van dienst kan zijn.
Alvast bedankt, Patty!


Door Liesbet orens op 2 september 2014

Kan ik het programma 'platte buik in 40 dagen' bestellen vanuit belgie?
Ik kan immers enkel nederland kiezen wanneer ik mijn adres inbreng.

Bedankt voor je antwoord!
Liesbet


Door Ginny op 5 november 2014

Hoi Liesbet, dank voor je bericht, ik stuur je een email. Groet, Ginny


Door Verheyen op 8 december 2014

Hoi

Kan je mij hieromtrent ook een mailtje sturen? Ik heb hetzelfde probleem 🙂

Groetjes
Alexandra


Door Remini op 6 november 2014

Hallo Ginny,

Ik loop al maanden rond met veel pijn in mijn bovenlichaam, borst, schouders, rug, nek, armen, polsen en handen. Nu weet ik sinds twee maand dat ik het tietze syndroom heb en hypermobiliteitssyndroom. Momenteel sta ik ook onder behandeling van een fysio/manueeltherapeut. Mijn huisarts heeft het over spierversterkende oefeningen. Mijn vraag is, wat zijn goede oefeningen voor deze twee syndromen?

Nu had ik voor een tijdje terug ook het platte buikprogramma after summer edition besteld. Helaas maar 2 dagen gedaan vanwege de pijn. Maar wanneer de pijn weer is afgezakt zijn dit dan wel goede oefeningen voor mij. Voordat ik last had ging ik ook naar de sportschool, krachttraining (inmiddels alweer een tijdje gestopt), maar heb te horen gekregen van mijn huisarts dat ik juist absoluut geen krachttraining of bodypump mag doen ivm hypermobiel.

Hoor graag als jij tips en adviezen hebt vooral met betrekking op bewegen. Want niet bewegen om zo de boel te proberen te ontlasten lijkt mij ook niet goed. Doe ook aan yoga, de ene keer lukt een houding wel en een andere keer lukt het niet.

Groetjes Remini


Door Ginny op 11 november 2014

Hoi Remini, Sorry dat ik zo laat reageer op je bericht!!!!!
Ik zou je graag willen adviseren, maar ik ben niet bekend met deze syndromen, dus ik vind het moeilijk om je hierover iets te zeggen. je zegt dat je onder behandeling bent van een fysio. Kan hij of zij jou geen goede oefeningen geven?
Zelf werk ik samen met twee fysiotherapeuten en zij zijn bekend met mijn programma's.
Je zou eens contact met hen kunnen opnemen. Wellicht zijn zij - net zoals jou eigen fysio - bekend met de syndromen en kunnen zij inschatten óf en welke workouts van mijn programma voor jou geschikt zijn?
Ze heten Nicole en Carmen van actief en gezond fysio:

E: info@actiefengezondfysio.nl
W: http://www.actiefengezondfysio.nl

Je kunt vrijblijvend contact met ze opnemen. Ik wens je veel succes, Remini. Laat je me wat weten aub?????


Door Ouarda op 13 december 2014

Hayy ik had een vraagje een kant van mijn bil is kleiner dan de ander weet je misschien tips ?
Groet ouarda


Door Elle op 3 januari 2015

Beste Ginny,

Na de bevalling van mijn dochter heb ik nog altijd heel af en toe een klein beetje last van het bekken. om weer in vorm te komen wil ik nou na 10 maanden toch weer beginnen met sporten. ik had 2 work outs van jou in het hoofd te weten de oefeningen voor een platte buik en de work out om de 4 grote spiergroepen te trainen. Mijn vraag is of dat wel kan. mijn klachten zijn niet erg genoeg om een fysiotherapeut te bezoeken. Het is maar heel af en toe dat ik last heb. Wat is nu wijsheid?

Ik hoop dat je me kunt helpen. Alvast dank en vriendelijke groet,

Elle


Door Ginny op 3 januari 2015

Hoi Elle, dankjewel voor je bericht. Ik geef je GROEN LICHT om te starten met sporten, met als belangrijkste punt van aandacht: blijf in contact met, en LUISTER NAAR de signalen van je lijf. Je zult merken dat zodra je (rustig) start met sporten, je lichaam daarop zal reageren. (bvb met spierpijn). Dat geeft niet, je spieren moeten weer wennen en aansterken bovendien. Bewegen is ALTIJD goed voor het lichaam. Beter dan volledige rust! Bouw het langzaam op, start met 1-2 x per week en niet te lang (dus 9 mimnuten is prima), doe altijd een warming up en cooling down, en herken je 'verkeerde' pijnsignalen. Spierpijn is bvb oké, en logisch na een lange rustperiode.
Ervaar hoe je lijf reageert en verhoog gaandeweg de duur en de frequentie. Je zult zien dat het je enkel goed zal doen. Wees niet bang, Elle, het lichaam IS MADE TO MOVE! 🙂


Door Anja op 24 januari 2015

Hi Ginny, wat een goede filmpjes hebben op YouTube staan.
Ik raak hier zo geïnspireerd en gemotiveerd van.
Veel succes nog, ik blijf je met veel plezier volgen.


Door Ginny op 3 februari 2015

Hoi Anja, super bedankt voor je leuke en positieve reactie!


Door Elle op 30 januari 2015

Beste Ginny,

Heel hartelijk dank voor je snelle en heldere reactie op mijn vraag! Ik ben daarna op zoek gegaan naar een goede routine voor warming up, en zag de warming up van 9 minuten, van jou op youtube. Nu is het voor mij aantrekkelijke van jouw routine voor het krijgen van een strakke buik dat het in enkele minuten kan. Echter, als hier ook nog een warming up van 9minuten bij komt en ook nog een cooling down naderhand wordt de drempel voor mij wel wat groter om deze routines een aantal keer per week te doen. Zou de warming up (en ook de cooling down) daarom ook korter kunnen qua tijd?

Ik hoor het heel graag, alvast veel dank voor je reactie!

Met vriendelijke groet,

Elle


Door Ginny op 31 januari 2015

Hoi Elle,
Dank voor je reactie. Je kan de warming up zeker wel iets verkorten, in 4 minuten kan je ook al aardig warm worden.
Succes
Ginny


Door Iris op 27 februari 2015

Beste Ginny,

Ik sport graag en doe graag goede workouts voor mijn buikspieren. Alleen heb ik een probleem: Ik ben namelijk best wel lang (1.86) en heb erg lange benen. Hierdoor kan ik met veel oefeningen, waarbij je bijvoorbeeld de grond aan moet raken terwijl je staat, niet helemaal tot de grond komen, omdat de verhouding tussen mijn armen en benen niet heel handig is.
Heb jij misschien tips hoe ik de oefeningen toch makkelijker voor mezelf kan maken?

Groetjes,

Iris

Plaats een reactie


*