Page content

Afvallen als goede voornemen in 2015? Vijf tips

Gewichtsverlies staat al jaren bovenaan in het lijstje van goede voornemens. Je begint vaak met goede moed aan je voornemen, maar na een aantal weken moet je toch vaak weer opgeven. Hoe kun je 2015 goed beginnen met het voornemen om iets aan je gewicht te doen?

5 tips om succesvol af te vallen.

1. Stel jezelf realistische doelen

20 kilo afvallen in een paar maanden klinkt mooi, maar is vaak niet haalbaar. Denk kleiner en doe het in (tussen)stapjes.

2. Kies niet voor een hip dieet

Ben jij geen liefhebber van smoothies? Maar ben je wel gek op een boterhammetje bij de lunch?
Als je gewicht wilt verliezen, is het prettig om voeding te nemen die je lekker vindt en die dichtbij je staat. De kans dat je het volhoudt, is dan veel groter.

3. Een wekelijks moment om te zondigen

Een glas wijn? Een stukje chocolade? Kies 1 moment per week uit dat jij jezelf iets lekkers toestaat. Jezelf alles ontzeggen werkt in de praktijk niet. Door bewust eenmaal in de week te genieten, houd je het ‘afvallen’ plezierig.

4. De draad weer oppakken

Heb je een feestje gehad en ben je helemaal los gegaan? Heb je nu het gevoel dat het toch geen zin meer heeft om door te gaan met ‘afvallen’? Niets is minder waar! Pak gewoon de draad weer op. Probeer niet meer in te zitten over dat ene voorval: gewicht verliezen vergt een lange adem en gaat nou eenmaal met pieken en dalen.

5. Beloon jezelf

Heb jij één van je tussenstappen behaald? Beloon jezelf! Het gaat niet alleen om het eindresultaat, het tussenresultaat is net zo belangrijk. Kies iets uit wat niks met eten te maken heeft, zoals bijvoorbeeld een gezellig avondje uit of het aanschaffen van een nieuwe broek.

Ik wens je een gezond 2015 toe!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reactie op “ Afvallen als goede voornemen in 2015? Vijf tips

Plaats een reactie


*