Hoe hebben jullie het eerste weekend overleefd? Zijn jullie nog in lastige situaties beland? Is het gelukt om NEE te zeggen tegen de suiker? Voel je je inmiddels fitter en helderder in je hoofd? Heb je nog regelmatig de neiging om naar iets zoets te grijpen? Ik heb een tip om je hierin te ondersteunen: start een voedingsdagboek.
Voedingsdagboek
Schrijf de rest van de week op wat je eet en drinkt. Neem een klein notitieblokje mee in je tas of zet het in je telefoon. Wees eerlijk, niemand die meekijkt. Door alles op te schrijven, krijg je inzicht in je eetpatroon. Zet er ook bij wat moeilijke momenten zijn. Zo ontdek je valkuilen in je eetpatroon en zie je direct of je wel genoeg water drinkt.
Bekijk de verschillende maaltijden kritisch.
Leg je ontbijt eens naast de ontbijttips van Ginny. Voor de lunch zijn er naast brood genoeg alternatieven. Denk aan roggebrood of verse soep zonder vlees en vermicelli. Of maak eens vaker een salade. Ik bedoel dan geen sla, komkommer en tomaat salade want dit vult niet. Nee, een lekker bord vol met groente, peulvruchten en granen zoals quinoa.
Vergeet ook niet om naast de 3 hoofdmaaltijden goede tussendoortjes te eten. Je wilt je stofwisseling op gang blijven houden, dus zet je lijf niet op de spaarstand maar blijf eten om de 3 uur. Klinkt misschien een beetje gek, maar je lijf heeft dit nodig. Voor een aantal tips, kijk je nog even naar mijn lijst met suikervrije snacks.
Succes en laat mij weten wat je is opgevallen aan je voedingsdagboek.
Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.
Comment Section
0 reacties op “ Tip: Start een Voedingsdagboek”