Page content

Verheug je elke dag!

verheug-je-elke-dag

Ken je dat gevoel dat je hebt als je weet dat je volgende dag vrij bent? Je voelt je relaxed en blij. Of misschien heb jij ook wel eens last van ‘de zondag avond blues’? Het weekend is weer voorbij en morgen begint de realiteit van alledag weer.

Ik rijd op woensdag altijd met een ander gevoel naar huis dan op dinsdag. Onbewust rijd ik op woensdag mijn vrijheid tegemoet. De volgende dag hoef ik niet te werken. Dat voelt relaxed. Mijn taak zit er weer op voor het eerste deel van de week. Even adempauze. De hele avond voelt daardoor ook anders. Ik ben uit de trein gestapt. Blijf even een dagje op het perron chillen voordat ik mijn reis weer vervolg.

It’s all in the mind

Het zijn onze gedachten die het prettige of juist neerslachtige gevoel veroorzaken. Het is fijn om je ergens op te verheugen. Daar word je blij van en je krijgt er energie door. Weet je nog toen je klein was en je zo naar je verjaardag uitkeek? Kon jij als puber ook niet wachten tot het zaterdagavond was? Wat kan je ook zin hebben in je welverdiende zomervakantie.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je jezelf op maandagochtend met lood in de schoenen naar kantoor sleept, dan kan het een zware week worden. Je richt je dan te veel op de negatieve dingen. In plaats daarvan kun je je beter richten op de lichtpuntjes van jouw werkdag of -week. Je lunchpauze met dat heerlijke soepje, een wandeling met de hond of dat fijne kletspraatje met je collega.

Verheug je elke dag

Het is fijn om uit te kijken naar dingen op korte en lange termijn. Een weekend weg, een vakantie, een avond naar het theater of een gaaf concert. Of de kleine onbenullige dingen: een stukje chocola, die leuke film op T.V. of dat telefoongesprek met je vriendin.

Ook in nare of lastige tijden kun je jezelf gewoon lekker voor de gek houden. Richt je op de fijne en leuke dingen. Plan bewust “verheug momentjes” in zodat je altijd iets hebt om naar uit te kijken.

Ik verheug mij elke dag weer op de kleine dingen: mijn sportroutine en daarna een lekkere douche of mijn kopje thee op de bank als de kinderen slapen. Waar kan jij je altijd erg op verheugen?

Comment Section

0 reacties op “ Verheug je elke dag!

Plaats een reactie


*