Page content

Vega-recept: paddestoelen notenpaté

Onderstaand  Vegetarisch paddestoelen notenpaté recept is zéér geschikt om te maken - en gemakkelijk vantevoren voor te bereiden - voor een grote groep mensen, of voor meerdere dagen, als lunch-, hoofd- of bijgerecht. Je kunt het zowel koud als warm eten en het staat je natuurlijk vrij om te experimenteren met andere groenten en kruiden. (indien je dit doet, en het bevalt je goed, dan hoor ik graag je tips)

Het gerecht vergt enige voorbereidingstijd, maar laat dat je er niet van weerhouden het te maken. Maak eerder extra veel zodat je de volgende dag(en) voorzien bent van een gezonde, vegetarische hap.

Benodigdheden Vegatarisch paddestoelen notenpaté recept

(lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen, voorgerecht voor 8 personen)

- 1 rode ui
- 2 bakjes paddenstoelenmelange (ca.200 gr.)
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- zout, versgemalen peper
- 150 gr (ongezouten) cashewnoten
- 15 gr verse peterselie
- 3 eieren
- 150 gr worteljulienne
- 150 geraspte belegen kaas
- verder nodig: paté- of cakevorm met een inhoud van ongeveer 1,5 liter

Voorbereiding (20 min)

- Ui pellen en fijn snipperen. Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden.
- In een koekenpan 2 el olie verhitten en ui 1 min. fruiten.
- Paddenstoelen 5 min mee fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Rozemarijn naaldjes van de takjes rissen en erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Cashewnoten in grof malen met vijzel of keukenmachine.
- Peterselie fijn knippen.
- Eieren los kloppen.

Bereiden (55 min)

- Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3.
- Vorm invetten met 1 el olie en bestrooien met 2 el gemalen noten.
- Rest van de noten, peterselie, losgeklopte eieren, wortel en kaas goed door de reeds gebakken paddestoelen mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Paddenstoelenmengsel in de vorm scheppen en gladstrijken.
- Paddestoelenpaté in midden van de oven in ca. 45 minuten gaar bakken.
- Paté in mooie plakken snijden en warm of koud serveren.

Tip 1: Lekker met paprikasalade en krielaardappels.
Tip 2: koud is de paté beter snijdbaar.

(Bron: dit gerecht heb ik gegeten bij Landferienhaus Linde in Thüringen (Duitsland). De eigenaresse was zo vriendelijk om me het recept te mailen)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Vega-recept: paddestoelen notenpaté


Door Kors op 16 maart 2016

De smaak is goed maar de structuur bleek te kruimelig om mooi te snijden , wie heeft hier tips voor ?


Door ginny op 15 mei 2016

Sorry dat je nog geen reactie hebt gehad, Kors. Misschien extra ei of olie gebruiken?

Plaats een reactie


*