Page content

Van dromen naar doen

Dream it We hebben allemaal dromen in ons leven. Van grote dromen (ooit nog eens emigreren) tot kleineren dromen ('paste ik maar weer in maat 38'). We kunnen natuurlijk blijven dromen, maar helaas gaan ze niet vanzelf in vervulling. De postbode bezorgt geen pakjes met ‘uw emigratieplan van A tot Z’ en bij de staatsloterij kun je ook geen ‘maatje 38’ winnen. Wil jij je dromen dus waarmaken, dan zul je echt zelf in actie moeten komen.

Hoe pak je dat aan?

Dromen zijn haalbare doelen

Er zijn maar weinig doelen die je níet kunt bereiken. Als je maar echt wil! Vertrouw erop dat je een droom hebt omdat dit bij jou past. Anders was je er niet opgekomen. Feit dat het bij jou past betekent ook dat jij het kan bereiken. De meeste mensen hebben echt geen onrealistische dromen. Het zijn haalbare doelen: een leuke baan, een eigen kapperszaak of 10 kilo afvallen.

1. Positiviteit en visualiseren

Positiviteit is de sleutel tot succes. Geloof in jezelf. Geloof dat jij dit doel zal behalen. Maak je doel zo concreet mogelijk. Je zou het in een zin moeten kunnen samenvatten. Wat is jouw doel? Wat wil jij bereiken? Als je dat duidelijk hebt kun je het gaan visualiseren. Neem een ontspannen moment voor jezelf en beeld je in hoe het eruit zou zien als jij je doel bereikt hebt. Kijk als het ware van buiten jezelf naar de situatie: hoe zie jij eruit? Straal je? Ben je blij? Hoe ziet je omgeving eruit? Wat voel jij daarbij? Als het goed is word je hier enthousiast en blij van. Geef je brein dus duidelijk aan wat je wil. Stuur je brein op jouw doel af. Laat je brein ook alvast wennen aan jouw succes! Doe dit regelmatig. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

2. Werken en tijd maken

Dan moet je natuurlijk ook gewoon voor je doel werken. Creëer dus de tijd die je nodig hebt om aan je doel te werken.  Je zult waarschijnlijk andere zaken opzij moeten zetten om tijd vrij te maken. Al is het maar een half uur per dag. Houd bij alle keuzes die je maakt je doel in gedachten. Gaat deze keuze jou helpen je droom te verwezenlijken?   Sta open voor verandering. Houd niet krampachtig vast aan het leven dat je gewend was. Doe nieuwe dingen, zoek andere uitdagingen, ontmoet nieuwe mensen: als je open staat voor verandering is de kans groter dat het op je pad komt.

3. Doorzetten en  volhouden

Het komt dus neer op doorzetten. Doorzetten en volhouden. Blijven geloven in jouw droom en blijven geloven dat jij dit kan bereiken. Laat je niet uit het veld slaan door kleine tegenslagen. Zie het als leermomenten en pak de draad weer op. Blijf positief en geloof in je eigen kunnen. Als jij dit echt wil, dat gaat het je lukken!

Welke dromen wil jij nog verwezenlijken? Laat het ons weten!

Comment Section

0 reacties op “ Van dromen naar doen

Plaats een reactie


*