Page content

Trek je niks aan van anderen: 5 tips

trek-je-niks-aan-van-anderen

Trek jij je veel aan van wat anderen over jou denken?

Ben jij goed in gedachten lezen en weet jij altijd precies wat iemand denkt? Wil je graag aardig gevonden worden en geef je daarom niet altijd je mening? Je kunt je gevangen voelen als je altijd maar bezig bent met het verkrijgen van goedkeuring van anderen. Toch hebben enorm veel vrouwen hier last van. Ze hechten veel waarde aan de mening van de buurvrouw, die moeder op het schoolplein of je vriendin. Soms wel meer dan dat ze vertrouwen op hun eigen gevoel.

Als je bovenstaande gevoelens laat varen kun je een gevoel van vrijheid ervaren. Je voelt je vrij omdat je niet meer belangrijk vindt wat andere mensen denken. Natuurlijk houd je rekening met je vrienden, familie of partner, maar  je doet geen poging meer om iedereen tevreden te stellen. Want dat is een onmogelijke opgave. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen.

Trek je alleen nog wat aan van jezelf. Hoe? Hier volgen 5 tips: 

1. Stop met gedachten lezen

Je denkt misschien te weten wat andere mensen over jouw denken. Maar is dat wel zo? Zijn andere mensen überhaupt wel met jou bezig? Jij focust je voornamelijk op jezelf, zo geldt dat ook voor andere mensen. De meeste mensen hebben niet eens een mening over jou, over wat je doet of zegt. In de meeste gevallen zijn mensen veel drukker bezig met zichzelf.

2. Leef voor jezelf

Het is jouw leven en jij mag jouw leven zo inrichten zoals jij dat wil. Je leeft niet voor de goedkeuring van anderen. Jij hoeft alleen zélf achter de beslissingen te staan die je neemt. Jij neemt beslissingen op basis van jouw levenservaring. Andere mensen kunnen zich hier niet in verplaatsen. Als jij happy bent dan is het goed. Laat anderen zich druk maken om hun eigen leven.

3. Neem advies met een korrel zout

Mensen geven graag advies. Dat advies is echter gebaseerd op hun eigen ervaringen, angsten of dromen. Laat je dus niet te veel beïnvloeden door het advies van een ander. Geloof in jezelf en vertrouw op je eigen gevoel. Geloof in je eigen kracht en vertrouw op je instinct. Ook bij het nemen van lastige beslissingen.

4. Neem kritiek met een korrel zout

Als mensen veel kritiek op jou hebben dan kan het heel goed zijn dat ze eigenlijk jaloers op je zijn. Jaloers op jouw geluk, je daadkracht of op wat je bereikt hebt. Ze zullen zich dan ook altijd focussen op de dingen die iets minder goed gaan. Maar diep in hun hart hebben ze eigenlijk respect voor je en zouden ze je voorbeeld graag volgen.

5. Jouw probleem niet

Maak van de mening van een ander niet jouw probleem. Lekker boeiend dat ze niet achter jouw keuze staan, dat is hun probleem. Dit klinkt misschien wat asociaal. Natuurlijk houd je rekening met de mensen die je aan het hart gaan. Maar wat je buurman, die moeder op het schoolplein of je collega van je vindt is echt totaal niet boeiend.

Comment Section

1 reactie op “ Trek je niks aan van anderen: 5 tips


Door Clemens op 5 november 2016

ja dit vindt ik echt een goed verhaal hier sluit ik me helemaal bij aan.groetjes clemens

Plaats een reactie


*