Page content

Tea Time? Smoothie met thee

Dol op thee, maar ben je aan het einde dag toe aan iets anders? Probeer dan een smoothie op basis van koude thee. Heerlijk verfrissend op de eerste mooie lentedagen! Voor deze suggestie zijn aardbeien gebruikt, maar ook mango, bossenbessen en frambozen doen het goed in deze smoothie.

Benodigdheden voor 1 persoon:

- 125 – 200 ml liter koud geworden thee (bijv groene thee)
- 2 handvol(s) aardbeien (liefst bevroren)
- Eventueel een ijsblokje
- Eventueel een klein beetje honing

Werkwijze:

- Kroontjes verwijderen van de aardbeien.
- Aardbeien samen met de thee in de blender doe en mixen.
- Naar smaak nog een beetje honing toevoegen, als je dat lekker vindt.

Tip: lekker met kleine, in reepjes gesneden verse munt

Wist je dat?

Aardbeien bevatten veel vitamine C en daarnaast ook foliumzuur. Voor vrouwen met een zwangerschap of vrouwen in de eerste weken van hun zwangerschap, hebben een verhoogde behoefte aan foliumzuur.

(Bronnen:  http://blenderworkshop.nl)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Tea Time? Smoothie met thee

Plaats een reactie


*