Page content

Taal van het lichaam: Slijmvliezen (Deel 2)

Deel 2: Slijmvliezen en immuunsysteem

Ben je al wat te weten gekomen over je eigen lichaam na de striptease van deel 1? Grote kans dat je een hinderlijke zweetgeur opgevallen is, of stinkende adem, roos, droge huid of haren. Waar komt nu zo’n zweetgeur vandaan?
Dat heeft te maken met disbalans van het lichaam.

Disbalans? > "Noodventiel" aan > Onwelriekende producten zijn het gevolg

Iedereen kent wel de gewone uitscheidingspoorten zoals de darmen en de nieren met hun uitscheidingen: urine en ontlasting.  Maar ook het menstruatiebloed, de vaginale slijmafscheiding, oorsmeer, uitgeademde lucht, zweet en slijm zijn uitscheidingen die een disbalans van het lichaam kunnen aangeven: het lichaam gaat dan alle noodventielen gebruiken om de rommel die er van binnen ophoopt kwijt te raken en er ontstaan onwelriekende producten.

Hoe zet je het "noodventiel" uit?

Wat kun je eraan doen? Naast het registreren kun je je lichaam voldoende water, beweging en rust geven om alle klussen goed op te knappen! En de juiste benzine natuurlijk: VOEDING!Stoorzenders voor de slijmvliezen zijn een overmaat aan suiker en zuivel: het geeft irritatie & ontstekingsgevoeligheid. Veel groenten en ruim fruit geven je lichaam het gereedschap om puin te ruimen voor de slijmvliezen.

Wat heeft het "noodventiel" met het immuunsysteem te maken?

Om weerbaar en gezond te blijven wil jouw lichaam liefst in perfect schone conditie blijven. Je immuunsysteem wil ruim baan hebben als het in actie moet komen en niet over achterstallige rommel struikelen.

Wist je dat al je slijmvliezen met elkaar in verbinding staan? En dat er zodoende een groot netwerk ontslaat dat het CMIS heet: het slijmvliesimmuunsysteem. Wist je al dat die immunologische verdediging voor 80% in de darm zetelt? Mede daarom speelt de darmconditie in de Natuurgeneeskunde zo’n belangrijke rol.

Op onderstaande afbeelding kun je zien welke onderdelen van het slijmvliezen netwerk dat allemaal zijn:

slijmvliezen netwerk

 

Regelmatig neus snuiten, huidklachten, hoesten, blaasontsteking, candida of opgeblazen buik geven allemaal een irritatie van 1 van de slijmvlies-netwerk-onderdelen aan en beïnvloeden dus je algehele weerstand.

Cellen van het slijmvliesimmuunsysteem zijn heel gevoelig voor stress.

Dat geeft een verklaring voor het ontstaan van bijvoorbeeld blaasontsteking na een emotioneel zware periode. Chronische of acute emotionele en/of psychische trauma’s beïnvloeden dus het slijmvliesnetwerk. Mede daarom is gezonde voeding, beweging en onthaasten zo enorm belangrijk!

EXTRA OPDRACHT SUIKERCHALLENGE

Huiswerk voor vandaag: hoe is het met JOUW slijmvlies netwerk?  Breng je kleine en grotere klachten eens met elkaar in verband: SMELL & CLEAN & CARE FOR IT!

Zoek je verder natuurgeneeskundige inspiratie om je lichaam te reinigen en in nog beter conditie te brengen, download dan nu gratis het E-book: REINIGINGS RITUELEN

Mijn naam is Monique Berends en ik werk nu ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige. Voeding, lifestyle, kruiden, iriscopie, darm reiniging en darmflora onderzoek hebben mijn grote interesse. Het blijft elke dag weer bijzonder, mensen te mogen begeleiden hun balans terug te vinden, met hun emoties, valkuilen, fysieke ongemakken en teleurstellingen weer bouwen aan heling, balans en levensdoelen. Het is mijn overtuiging dat er voor iedereen in elke situatie optimalisering mogelijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk met zorg & liefde en hoop mensen te motiveren hun eigen lichaam beter te verstaan en dichter bij zichzelf te komen.www.noa-natuurgeneeskunde.nl + www.bodyandminddetox.nl

Comment Section

0 reacties op “ Taal van het lichaam: Slijmvliezen (Deel 2)

Plaats een reactie


*