Page content

Taal van het lichaam: Het Gezicht (Deel 4)

Deel 4: Spiegeltje spiegeltje aan de wand

En? Ben je al elke ochtend enthousiast naar je tong aan het kijken? Ik doe er nog een schepje bovenop: als je toch voor de spiegel staat, bekijk dan eens je hele gezicht! Ja duhh, dat DOE ik al elke ochtend. Oké, maar dan nu vanuit een natuurgeneeskundige point of view laten we maar zeggen.

Gezichtsdiagsnostiek of facereading

Het heet dan gezichtsdiagnostiek of facereading. Het gezicht is namelijk ook weer zo’n graadmeter voor je innerlijke gezondheid. Met enige oefening kun je veel over jezelf te weten komen. Die informatie kan een leidraad worden voor keuzes: lange termijn keuzes en keuzes voor diezelfde dag.

Even simpel: zie je er moe uit in de spiegel? Dan is het slim om voor die dag wat rustmomenten in te plannen, of met jezelf af te spreken hoe laat je naar bed zult gaan. Natuurlijk niet zonder wat zuurstof en beweging in je body en begeleid door gezonde voeding. Want pak je maar 1 onderdeel van jouw mogelijke oorzaken aan, dan is het als zitten op een stoel met maar 1 poot: erg lastig om dan je balans te houden! Pak je het op meerdere fronten aan, dan is de kans dat je evenwicht en gezondheid een kans geeft, veel en veel groter.

Waar let je op bij Gezichtsdiagnostiek?

Lange termijn afspraken met jezelf hebben wat meer inzicht nodig. In het geval van vermoeidheid probeer je dan in kaart te brengen wat daar aan ten grondslag ligt en welke lifestyle veranderingen wenselijk zouden zijn. Vervolgens ga je kijken hoe je dat vorm kunt gaan geven: dat soort processen heeft vaak tijd, inzet en volharding nodig: leren doe je van je eigen vallen en opstaan: jouw lichaam vertelt namelijk weer een heel ander verhaal dan het lichaam van je buurvrouw.

Met enkele tips vanuit natuurgeneeskundige gezichtsdiagnose help ik je wat verder op weg in de taal van jouw lichaam.

Waar let je op? gezichtskaart

  • Rimpels,
  • vlekjes,
  • uitslag,
  • puistjes,
  • bleke en rode gebieden,
  • droge, gezwollen / verheven,  donkere of glimmende gedeelten van je gezicht

Allemaal geven ze aan dat er op het corresponderende orgaan werk aan de winkel is.

EXTRA OPDRACHT SUIKERCHALLENGE

Opdracht voor vandaag: Gebruik de reflexkaart en kijk eens in de spiegel!

Zoek je verder natuurgeneeskundige inspiratie om je lichaam te reinigen en in nog beter conditie te brengen, download dan nu gratis het E-book: REINIGINGS RITUELEN

Mijn naam is Monique Berends en ik werk nu ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige. Voeding, lifestyle, kruiden, iriscopie, darm reiniging en darmflora onderzoek hebben mijn grote interesse. Het blijft elke dag weer bijzonder, mensen te mogen begeleiden hun balans terug te vinden, met hun emoties, valkuilen, fysieke ongemakken en teleurstellingen weer bouwen aan heling, balans en levensdoelen. Het is mijn overtuiging dat er voor iedereen in elke situatie optimalisering mogelijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk met zorg & liefde en hoop mensen te motiveren hun eigen lichaam beter te verstaan en dichter bij zichzelf te komen.www.noa-natuurgeneeskunde.nl + www.bodyandminddetox.nl

Comment Section

1 reactie op “ Taal van het lichaam: Het Gezicht (Deel 4)


Door Edith Weers-van Wijk op 7 april 2016

Dit vind ik de lastigste opdracht, tot nu toe dan wel te verstaan, aangezien ik al een paar jaar volgens het Paleo-principe leef/eet. Het huid borstelen en koud spoelen heb ik al eens van je geleerd en hoort dus al tot mijn rituelen. Maar, eerlijk gezegd, ben ik als die man in de bijbel, die kijkt in de spiegel, draait zich om en vergeet prompt wat hij gezien heeft😬.
Dus vanaf vandaag gaan we het (mijn dus) gezicht eens bestuderen en proberen te ontdekken wat het mij te vertellen heeft.
Dank je wel en een fijne dag vandaag

Plaats een reactie


*