Page content

Taal van het lichaam: Geur (Deel I)

Deel 1: Geur

Om de taal van het lichaam weer te verstaan, moet je het lichaam natuurlijk wel kunnen horen! De meeste vrouwen smeren hun lichaam letterlijk monddicht, sprayen er nog van alles overheen zodat de piepkleinste geluidjes grondig in de kiem gesmoord worden. Want hoe communiceert het lichaam? Hoe vertelt het lichaam over alles wat er zich van binnen afspeelt? Met uitscheidingen! Uit alle lichaamsopeningen komen bemerkt en onbemerkt de uitscheidingen: worden deze sterker van geur, overvloediger, donkerder en/of geconcentreerder, dan weet je al dat er iets niet in de haak is.

Striptease

Wil je dus weten hoe JIJ ervoor staat, stop dan eerst eens met smeren, sprayen, en met zeep wassen.

Voor sommigen staat dat gelijk aan een 'striptease': zonder deodorant, foundation, bodylotion en parfum voel je je dan bloot en bekeken (of kan ik beter schrijven: geroken?) In deze challenge daag ik je uit, het eens 2 dagen zonder te proberen en je bevindingen te noteren / te delen. Want wat vertelt jouw lichaam?

Verminder gifstoffen

Je geeft hiermee niet alleen je lichaam haar stem terug: Belangrijker is bijna nog wel, dat je een hele grote hoeveelheid gifstoffen vermindert. Wist je dat de huid wel 15% van je gewicht uitmaakt? Het is de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke ziekteverwekkers, dus het is heel belangrijk die linie intact en alert te houden.

Lekker? Een eetlepel parfum doorslikken?

Want sta je er wel eens bij stil, dat minstens 30-50% van wat je op je huid smeert, opgenomen wordt? Zou je alle parfum die je in een jaar gebruikt optellen, dan kom je gemakkelijk op 30 ml uit: een derde gedeelte daarvan is een kleine eetlepel: je moet er toch niet aan denken om dat door te moeten slikken?
Toch is dat precies wat er in de loop der tijd gebeurt. De schadelijke chemicaliën die in bvb parfum zitten, verstoren onder andere je hormoonhuishouding, hebben een negatief effect op de hersenen en vele zijn zelfs kankerverwekkend.

Tel je op deze wijze alle smeersels op, dan kom je vaak tot een indrukwekkende hoeveelheid die je liever niet op een lepeltje aangeboden zou krijgen... Je gaat immers ook niet voor de lol vlak achter de uitlaat van een vrachtwagen fietsen! (en relax: ik ga het nog even niet over roken hebben).

EXTRA OPDRACHT SUIKERCHALLENGE

Even back to business: voer deze challenge uit op een voor jou comfortabele manier: probeer zoveel mogelijk weg te laten aan deo, parfum, bodylotion. En was als het moet alleen je oksels met zeep, de rest van je body kan beter toe met alleen water.

Ik daag je uit jezelf goed te besnuffelen, je zult heel veel te weten komen.

Zoek je verder natuurgeneeskundige inspiratie om je lichaam te reinigen en in nog beter conditie te brengen, download dan nu gratis het E-book: REINIGINGS RITUELEN

Mijn naam is Monique Berends en ik werk nu ruim 20 jaar als natuurgeneeskundige. Voeding, lifestyle, kruiden, iriscopie, darm reiniging en darmflora onderzoek hebben mijn grote interesse. Het blijft elke dag weer bijzonder, mensen te mogen begeleiden hun balans terug te vinden, met hun emoties, valkuilen, fysieke ongemakken en teleurstellingen weer bouwen aan heling, balans en levensdoelen. Het is mijn overtuiging dat er voor iedereen in elke situatie optimalisering mogelijk is. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk met zorg & liefde en hoop mensen te motiveren hun eigen lichaam beter te verstaan en dichter bij zichzelf te komen.www.noa-natuurgeneeskunde.nl + www.bodyandminddetox.nl

Comment Section

0 reacties op “ Taal van het lichaam: Geur (Deel I)

Plaats een reactie


*