Het snoepgoed is in deze tijd van het jaar niet aan te slepen. Suikers vieren hoogtij. Wees verstandig en probeer ze zoveel mogelijk te vermijden. Waarom zou je wachten tot 2015 met goede voornemens? En nu de 'schade' steeds hoger laten oplopen, zeker? Voorkomen is beter dan genezen en misschien herinner je je nog van voorgaande jaren dat het in januari echt even afkicken was?
Doe jezelf - en de mensen om je heen - een plezier met suikervrij snoepgoed, zoals deze koekjes van spelt met kaneel en walnoot. Ze zijn zelfbedacht door een Mama Stralend Fit-fan die al een hele poos suikervrij leeft!
Wat heb je nodig voor 10 suikervrije koekjes?
- 100 gram sultana rozijnen
- 75 gram volkoren speltmeel
- 75 gram maisbloem (andere opties zijn amandelbloem, quinoameel etc.)
- 50 gram zachte roomboter
- 10 halve gepelde walnoten
- mespuntje (keltisch zee)zout
- theelepel kaneel
Koekjes bakken
- doe de rozijnen met een bodem water in een pannetje en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Giet het water af en pureer de rozijnen met een staafmixer (blender kan ook)
- doe dit prutje in een kom en doe er het volkoren speltmeel en de maisbloem bij. Mix met de mixer
- doe de boter, kaneel en (keltisch zee)zout erbij en mix het weer. Je krijgt nu een kruimeldeeg.
- neem een handje deeg, maak er een balletje van. Duw in het midden een halve walnoot en duw het tot een rond, plat koekje. Let op dat de randen niet scheuren.
- leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat
- 10-15 min in de oven op 180 graden. Ze blijven vrij licht van kleur. Als de randjes donkerder gaan kleuren zijn ze goed!
Heb je de koekjes gemaakt? Wat vond je ervan?
(Bron: recept zelfbedacht door Anneke van Wijk)
Comment Section
3 reacties op “ Suikervrije speltkoekjes met kaneel en walnoot”
Door Marianne op 21 november 2014
Ik heb wel speltmeel maar geen maismeel. Kan ik daar extra speltmeel voor gebruiken of boekweitmeel?
Door Ginny op 23 november 2014
Zeker kan dat Marianne. Laat je me weten hoe ze smaakten?
Door jolene van balen op 3 oktober 2016
kan er ipv de roomboter ook kokosolie worden gebruikt? en zijn de verhoudingen dan hetzelfde?