Page content

Suikervrije cranberry-dadelrepen

cranberry-dadel-repen

Deze suikervrije cranberry-dadelrepen zijn een gemakkelijk te maken tussendoortje dat je bovendien een week lang kunt bewaren. Gezond én lekker alternatief voor de snoep-automaat.

Beste Suiker Challenge deelnemers,

Gisteren had ik het in mijn blog over het in praktijk brengen van suikervrij/laag glycemisch eten. Gelukkig bestaan er tal van lekkere alternatieven voor de gevreesde automaat-snacks. Alternatieven die een gering effect hebben op je bloedsuikerspiegel. Zo ook deze Cranberry-dadelrepen. Wel een week lang te bewaren (in een luchtdicht bakje) en zo in je tas gestopt!

Cranberry-dadelrepen

Ingrediënten:

- 3 etl hennepzaad
- 250 g gedroogde vijgen
- 250 g gedroogde dadels
- 50 g geraspte kokos
- 2 handen gedroogde cranberry's
- 75 gram walnoten, gehakt

Bereiding:

Meng de vijgen met de dadels in een keukenmachine totdat het een dikke massa is. Voeg daarna kokos, hennepzaad, gehakte noten en cranberry's toe en meng goed. Doe het mengsel vervolgens op een vel bakpapier en leg dit op een bakplaat of in grote ovenschaal. Leg er een ander vel bakpapier bovenop, druk stevig plat/aan en laat opstijven in de koelkast voor een uur of 3. Snijd vervolgens in repen of blokjes. Enjoy!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Suikervrije cranberry-dadelrepen

Plaats een reactie


*