Deze suikervrije cranberry-dadelrepen zijn een gemakkelijk te maken tussendoortje dat je bovendien een week lang kunt bewaren. Gezond én lekker alternatief voor de snoep-automaat.
Beste Suiker Challenge deelnemers,
Gisteren had ik het in mijn blog over het in praktijk brengen van suikervrij/laag glycemisch eten. Gelukkig bestaan er tal van lekkere alternatieven voor de gevreesde automaat-snacks. Alternatieven die een gering effect hebben op je bloedsuikerspiegel. Zo ook deze Cranberry-dadelrepen. Wel een week lang te bewaren (in een luchtdicht bakje) en zo in je tas gestopt!
Cranberry-dadelrepen
Ingrediënten:
- 3 etl hennepzaad
- 250 g gedroogde vijgen
- 250 g gedroogde dadels
- 50 g geraspte kokos
- 2 handen gedroogde cranberry's
- 75 gram walnoten, gehakt
Bereiding:
Meng de vijgen met de dadels in een keukenmachine totdat het een dikke massa is. Voeg daarna kokos, hennepzaad, gehakte noten en cranberry's toe en meng goed. Doe het mengsel vervolgens op een vel bakpapier en leg dit op een bakplaat of in grote ovenschaal. Leg er een ander vel bakpapier bovenop, druk stevig plat/aan en laat opstijven in de koelkast voor een uur of 3. Snijd vervolgens in repen of blokjes. Enjoy!
Comment Section
0 reacties op “ Suikervrije cranberry-dadelrepen”