Deze suikervrije Chocoladepasta van rauwe cacao en gedroogde abrikozen kun je eenvoudig zelf maken. Je hebt er ongeveer 15 minuutjes voor nodig en je hebt er een hele poos plezier van. Het tweede recept is voor suikervrije chocoladepasta van rauwe cacao met kokosolie, vanille en kardamom. Deze chocopasta is zelfs klaar binnen 5 minuten!
1. Recept voor chocopasta van rauwe cacao en gedroogde abrikozen
Wat heb je nodig:
- 100 gr ongezwavelde gedroogde abrikozen
- 4 theelepels (10 gram) rauwe cacaopoeder
- snufje kaneelpoeder
- eventueel stevia, kokosbloesemsuiker of honing om extra te zoeten.
Ook al zijn stevia, kokosbloesemsuiker en honing geen geraffineerde, slechte suikers, het zijn wél suikers. Ik wil je adviseren om ze weg te laten. De abrikozen en de kaneel zorgen namelijk ook al voor een zoete smaak, een natúúrlijke zoete smaak. Dat is in het begin misschien even wennen, maar op den duur zul je de natuurlijke zoete smaak juist meer waarderen en de geraffineerde, slechte suiker zelfs té zoet vinden.
Hoe maak je de suikervrije chocopasta met rauwe cacao en abrikozen?
- Wel de abrikozen ongeveer 15 minuten in een pannetje met zoveel water tot ze nét onderstaan. Zet daarna het pannetje op het vuur en breng langzaam eventjes aan de kook.
- Pureer de abrikozen met de staafmixer / keukenmachine met een klein beetje van het weekwater.
- Laat afkoelen (minimaal tot onder de 40 graden).
- Roer het cacaopoeder en de kaneel erdoor. (Voeg evt de zoetstoffen toe).
- Alles goed mengen en in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
2. Recept voor chocopasta van rauwe cacao met kokosolie, vanille en kardamom.
Wat heb je nodig:
- 100 gram extra virgin kokosolie.
- 1/2 theelepel gemalen vanille.
- 1 theelepel kardamompoeder
- 4 theelepels (10-12 gram) rauwe cacaopoeder
- eventueel stevia, kokosbloesemsuiker of honing om extra te zoeten.
Hoe maak je de suikervrije chocopasta met rauwe cacao en vanille?
- Smelt de kokosolie au bain marie (= doe de olie in een kom en houd deze boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt)
- Zet het vuur af.
- Meng de rest van de ingrediënten door de kokosolie.
- Proef en stel de smaak eventueel bij door nog iets van de ingrediënten toe te voegen.
- Doe in een afgesloten potje en bewaar op kamertemperatuur.
(Bron: Lekker Weten Winter 2104, blz 55)
Comment Section
0 reacties op “ Twee recepten voor Suikervrije Chocopasta van rauwe cacao”