Page content

Suikers vervangen of suikers vermijden?

suikers-vervangen-of-vermijden

Ik zeg: suikers vermijden! En ja, daarmee bedoel ik ook de goede, natuurlijke suikers zoals honing of dadels. Laat me uitleggen wat ik precies bedoel en vooral wáárom ik zeg: suikers vermijden.

Suikers vervangen leidt niet tot het gewenste resultaat.

Slechte suikers vervangen voor 'goede' suikers zorgt niet voor een doorbraak in je eet- en denkpatroon. Je blijft je hersenen immers op dezelfde manier stimuleren: als het lichaam trek heeft in zoet, dan krijgt het zoet. Alleen is de inhoud anders, want van ongezond zoet, ga je naar gezonder zoet. Een suikervrij toetje, blijft een toetje. En een toetje is iets waarmee je jouw lichaam misschien vult, maar niet voedt. Het draagt op geen enkele wijze bij aan een betere gezondheid of lager gewicht.

Door suikers te vervangen houd je jezelf voor de gek

Het risico op eventuele boze reacties neem ik op de koop toe, want ik wil het toch gezegd hebben: je houdt jezelf voor de gek als je de slechte suikers vervangt voor natuurlijke suikers. 'Ja', het is gezonder. Maar 'nee', je verandert er niks mee.

Als jij teveel koek, snoep, chocolade, taart en gebak eet, en als gevolg daarvan niet lekker in je vel zit, dan is het zaak om je eetpatroon drastisch te veranderen. Daarmee bedoel ik: stoppen met snoepen. Stoppen met je lichaam vullen, en starten met voeden en goed voor je lichaam zorgen. Dáár verander je wat mee. Je gewicht, je huid, je weerstand, je energie, alles!

Het klinkt nogal streng, en het is misschien niet wat je wilt horen, maar het is wel de eenvoudige waarheid. We moeten met z'n allen terug naar een eenvoudiger, simpeler, meer basic manier van eten. Zonder al die tierelantijnen, maar met natuurlijke en verse producten, rechtstreeks uit de natuur.

En weet je wat ik het allerbelangrijkst vind? Dat je mijn advies opvolgt niet omdat ik het zeg, maar omdat je vindt dat jij het waard bent. Want dat bén je! Eén lijf, één leven. Live it!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Suikers vervangen of suikers vermijden?

Plaats een reactie


*