Stoofperen zonder suiker, dat kan toch niet? Jawel hoor, er zijn genoeg alternatieven om de stoofperen lekker zoet en smakelijk te maken. Gebruik de Gieser Wildeman, dit peertje heeft van zichzelf een zoetere smaak. Dit recept past goed in mijn filosofie om met kleine aanpassingen je eetpatroon lekker & gezonder te maken. De suiker is vervangen door biologische diksap. Dit is ingedikt vruchtensap. Niet te verwarren met siroop of limo waar suiker aan is toegevoegd.
In mijn post natuurlijke suikervervangers geef ik je genoeg alternatieven. Voor de stoofperen kun je ook honing of ahornsiroop gebruiken. Toevallig had ik ook nog dadels in huis. Ze staan bekend als een vervanger voor suiker. Kook ze mee met de peertjes. De dadels geven zo hun eigen natuurlijke "zoetje" af aan het vocht.
Wat heb je nodig voor Suikervrije Stoofperen?
- Ongeveer 1 kilo Geiser Wildeman
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 dadels
- stukje citroenschil
- 1 dl biologische diksap appel zwarte bes (zonder toegevoegde suiker)
- Optioneel: stukje gember van 1 cm
Hoe maak je de suikervrije stoofperen klaar?
- Schil de peren en verwijder klokhuis
- Doe het fruit in een pan met dikke bodem en zorg dat peren net onder water staan
- Snijd dadels in kleine stukjes
- Voeg kruidnagels, kaneel, dadels, citroenschil en diksap toe. Optioneel ook het stukje gember.
- Laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot de peertjes zacht zijn.
- Verwijder de kruidnagels, kaneel, citroenschil en gember. Serveer nog warm of laat afkoelen.
Tip: diksap is ook lekker in de zelfgemaakte appelmoes!
Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.
Comment Section
2 reacties op “ Stoofperen zonder suiker”
Door Laura op 18 januari 2014
Hoi, ik vind uw filmpjes op Youtube echt leuk en handig uw legt het ook goed uit, maar, werkt het ook als je 12 bent?
Door Ginny op 20 januari 2014
Hoi Laura,
Dankjewel voor je compliment. Sporten en bewegen werkt voor iedereen, jong of oud, maakt niet uit 😉