Page content

Sporten vóór, tijdens en vlak ná de zwangerschap

sporten-voor-tijdens-en-vlak-na-de-zwangerschap Door gastblogger Elzelien van Zwienen
Even voorstellen : Elzelien van Zwienen is ervaringsdeskundig en specialiste op het gebied van het trainen van vrouwen vóór, tijdens, en vlak ná de zwangerschap. Ben jij ook nét zwanger, wil je graag zwanger worden of ben je net mama geworden en wil je tegelijkertijd zo stralend en fit mogelijk zijn en blijven? Lees dan maandelijks haar blog met praktische tips & trics.

Stralen?

Mijn eerste zwangerschap kwam in een opeenvolging van levensveranderende gebeurtenissen: de ene zomer was ik nog een vrijgezelle, scharrelende studente, de andere zomer was ik in verwachting, samenwonend en bijna getrouwd.
Dat was al heftig, maar het heftigst voor mij waren de veranderingen van mijn kunnen. Ik sportte altijd; hardlopen, mountainbiken, fitnessen, skaten, klimmen, noem maar op. Sporten was en is voor mij een enorme uitlaatklep en één van mijn eerste levensbehoeftes. In die periode werd dat heel duidelijk voor me en was het lastig om te gaan met mijn ‘beperkingen’.

Kort na de geboorte van onze zoon, wilde ik dolgraag weer bewegen. Ik ging in mijn hardloopoutfitje naar buiten, voelde me een hormonaal doorgeslagen mens, maar ik kwam vooruit in een loopje waarbij ik alleen een horizontale verplaatsing had, dus niet op en een neer ging. Een soort snelwandelen. Tien dagen na de komst van onze zoon, stapte ik voorzichtig op mijn mountainbike; dat ging redelijk. Ik fietste een rondje met een pauze tussendoor (moest ik alleen op die fiets zien te komen).

Frustratie werd inspiratie

Wat is het heftig om om te gaan met de fysieke veranderingen als je zo gewend bent dat je juist alles kunt doen waar je behoefte aan hebt!
Deze ervaring en frustratie draaide ik om tot mijn inspiratie en dat was door datgene te gaan aanbieden waar ik zelf tijdens mijn zwangerschap behoefte aan had: Verantwoord sporten met 'lotgenoten'; een plek waar je met andere vrouwen allerlei oefeningen doet, lekker buiten, ervaringen uitwisselt, en je richt op de mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. Later, tijdens de zwangerschap van onze dochter, kon ik zelf aan den lijve ondervinden hoe fijn de training was. En wat was het eerlijk om niet achteraan te rennen met mijn tong op de grond, maar mee te kunnen komen met de rest!

Ondertussen ben ik twee jaar bezig met mijn omscholing en opstart van ECB Sport. Ik bied buitensport in de regio Lansingerland & Pijnacker vóór, tijdens en ná de zwangerschap, er is een doorstroomgroep en onlangs ben ik gestart met Vrouw in Vorm; buitensport voor 50+dames. Ook werk ik nauw samen met diverse aanbieders van zorg voor vrouwen door middel van onze netwerkgroep VrouwEnZorg Lansingerland. Het is onze ambitie om - door onze krachten te bundelen - vrouwen in hun eigen kracht te zetten en - net als Ginny voor ogen heeft-  te laten stralen!

Sportieve groeten,

Elzelien van Zwienen, 30 jaar, mama van Joris (3,5) en Stella (1,5) en eigenaar van ECB Sport.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Sporten vóór, tijdens en vlak ná de zwangerschap

Plaats een reactie


*