Snijboon in het groentepakket. Lekker met gerookte tofu (of gebakken spekjes, gerookte kip of kalkoen of gerookte zalm voor als je niet vegetarisch wilt eten) en met gierst. Da's weer eens iets anders dan pasta of rijst en verandering van spijs doet eten.
Snel klaar en eenvoudig te bereiden. Puur eten, zonder toevoegingen, behalve wat zout en peper...
Wat heb je nodig voor snijboon, gerookte tofu en gierst? (4 personen)
- 40 gr gierst per persoon
- blokje gerookte tofu van 250 gram
- 800 gr snijbonen
- (Kokos)olie of ghee om te bakken
- (keltisch) zeezout, peper
Hoe maak je snijboon, gerookte tofu en gierst?
- Doe water in de waterkoker en zet aan.
- Weeg de gierst af en doe in een klein pannetje
- Snijd de snijboon in (diagonale) blokjes en doe in een pannetje
- Giet kokend water over de gierst en over de snijboon en laat koken.
- De gierst moet ongeveer 1 cm onder water staan. Doe het deksel op de pan en laat droog koken. Wel af en toe controleren en als het water is opgenomen dan zet je het vuur uit, voeg je evt wat zout toe en laat je met het deksel op de pan even rusten.
- De snijboon hoeft ook maar kort te koken. Als je van een bite houdt, zijn 5-7 minuutjes al voldoende.
- Verhit olie in een pan en bak de tofu (hoeft niet gaar te worden, alleen op te warmen en beetje bruiner te kleuren)
- Giet de snijboon af en doe bij de tofu
- Doe ook de gierst bij de tofu en schep alles nog even goed om.
- Naar smaak peper en zout toevoegen.
- Voor het opdienen evt wat koude olie toevoegen zoals sesamolie of extra vierge olijfolie
Vond je het lekker?
Comment Section
0 reacties op “ Snijboon, gerookte tofu en gierst”