Page content

Slanke sperziebonensalade - maaltijdsalade

slanke-sperziebonensalade-maaltijdsalade

De sperzieboon (of prinsessenboon) is een peulvrucht die met de peul als groente wordt gegeten. Hij is licht verteerbaar en bevat slechts ongeveer 30 kcal per 100 gram.

Verschil tussen licht verteerbaar voedsel en caloriëen

Licht verteerbaar en weinig calorieën zijn trouwens twee verschillende dingen. Zo zijn (de meeste) groenten en fruit vele malen lichter verteerbaar voor ons lichaam dan bijvoorbeeld eiwitten, die veruit het zwaarst verteerbaar zijn.

De verteerbaarheid zegt iets over de afbraakmogelijkheid van voedingsmiddelen in de spijsverteringsorgranen. Hoe hoger de verteerbaarheid, des te minder ontlasting er wordt geproduceerd. Calorieën staan voor energie. Hoe meer calorieën een voedingsmiddel bevat, des te meer energie er vrijkomt in het lichaam. Wordt die energie niet verbruikt door middel van (lichaams)beweging, dan slaat het lichaam het op als reserve energie, in de vetcellen.

Recept voor sperziebonensalade (met zwarte olijven en feta)

Wat heb je nodig:

- 300 gr sperziebonen
- 1 rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels mayonaise
- peper en zout
- evt (cherry)tomaat
- evt zwarte olijven en feta

Hoe maak je het:

- Was de bonen, snijd de puntjes eraf en snijd of breek ze in kleinere stukken.
- Kook de bonen in ruim water beetgaar in 10-12 minuten. Giet het kookvocht af.
- Snijd de rode ui in heel smalle ringen en meng deze door de gekookte boontjes.
- Klop een dressing van mayonaise, olie, azijn, peper en zout en meng deze door de salade.
- Meng naar wens en voor een complete maaltijd ook nog zwarte olijven, feta en stukjes tomaat door de salade.

Smakelijk!

(Bronnen: odin.nl, http://nl.wikipedia.org/wiki/Verteerbaarheid)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Slanke sperziebonensalade - maaltijdsalade

Plaats een reactie


*