Page content

Slank Hoofdgerecht zonder suiker en zonder vlees

slank-hoofdgerecht-zonder-suiker

Burgers zonder vlees

Deze vegetarische burgers maak je van groenten en van halloumi, dit is een romig geitenkaasje met een heerlijke smaak. De burgers zijn niet alleen gezond, maar ook licht verteerbaar en goed voor de lijn. Het recept is bijna té simpel om waar te zijn.

Ingrediënten Vegetarische Burgers met Halloumi (6 personen)

  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 200 gr halloumi
  • 5 takjes munt, blaadjes eraf en fijngesneden

Hoe maak je vega groenteburgers met Halloumi?

  • Rasp de courgette, wortel en halloumi grof
  • Doe in een kom en voeg de munt toe
  • Roer door elkaar en vorm er 6 burgers van
  • Verhit een droge koekenpan met anit aanbaklaag en bak de burgers tot ze goudkleurig en zacht zijn.

Serveertip

Deze burgers smaken heerlijk bij een frisse salade (link naar chinese kool salade) rijst en (basmati of zilvervlies) of aardappeltjes in de schil, uit de oven.

Het was mijn moeder die mij dit recept liet zien. Het leek haar wel wat voor mij. Je gelooft het misschien niet, maar mijn moeder is, meer nog dan mijn vader, iemand die dol is op vlees en mijn beide ouders zijn – zelfs na 7 jaar – nog steeds niet gewend aan het feit dat ik vegetariër ben. Om mijn moeder te laten ervaren dat vegavoedsel ook onwijs lekker kan zijn heb ik direct deze burgers gemaakt. Ze heeft ervan gesmuld!

(Bron: Vrouw, week 31, blz 39)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Slank Hoofdgerecht zonder suiker en zonder vlees

Plaats een reactie


*