Burgers zonder vlees
Deze vegetarische burgers maak je van groenten en van halloumi, dit is een romig geitenkaasje met een heerlijke smaak. De burgers zijn niet alleen gezond, maar ook licht verteerbaar en goed voor de lijn. Het recept is bijna té simpel om waar te zijn.
Ingrediënten Vegetarische Burgers met Halloumi (6 personen)
- 1 courgette
- 1 grote wortel
- 200 gr halloumi
- 5 takjes munt, blaadjes eraf en fijngesneden
Hoe maak je vega groenteburgers met Halloumi?
- Rasp de courgette, wortel en halloumi grof
- Doe in een kom en voeg de munt toe
- Roer door elkaar en vorm er 6 burgers van
- Verhit een droge koekenpan met anit aanbaklaag en bak de burgers tot ze goudkleurig en zacht zijn.
Serveertip
Deze burgers smaken heerlijk bij een frisse salade (link naar chinese kool salade) rijst en (basmati of zilvervlies) of aardappeltjes in de schil, uit de oven.
Het was mijn moeder die mij dit recept liet zien. Het leek haar wel wat voor mij. Je gelooft het misschien niet, maar mijn moeder is, meer nog dan mijn vader, iemand die dol is op vlees en mijn beide ouders zijn – zelfs na 7 jaar – nog steeds niet gewend aan het feit dat ik vegetariër ben. Om mijn moeder te laten ervaren dat vegavoedsel ook onwijs lekker kan zijn heb ik direct deze burgers gemaakt. Ze heeft ervan gesmuld!
Comment Section
0 reacties op “ Slank Hoofdgerecht zonder suiker en zonder vlees”