Dit recept van venkel met sinaasappel en dille is gezond, slank, en erg lekker. Het staat binnen 15 minuten op tafel. Venkel is een lichtverteerbare groente met een positief effect op de spijsvertering. Onlangs schreef ik een blog over " Afvallen met Venkel".
Misschien gebruik je venkel niet zo vaak in de keuken, omdat je niet goed weet wat je er allemaal mee kan? Hopelijk komt daar met dit recept verandering in.
Venkel met sinaasappel en dille (2 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 eetl kokosolie (om in te bakken)
- 2 venkelknollen, het onderste stukje eraf gesneden en in partjes
- sap + rasp van 1 sinaasappel
- 75 ml water
- 3 eetl verse dille, fijngesneden
Hoe maak je het?
- verhit de kokosolie in een diepe koekenpan (of wok) en bak hierin de venkelpartjes op middelmatig vuur ongeveer 2 minuten.
- draai ze om en giet het sinaasappelsap en het water erbij.
- Stoof de venkel met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar.
- Bestrooi voor het serveren met sinaasappelrasp en de verse dille
TIP: Lekker met gebakken vis
Comment Section
0 reacties op “ Slank en gezond recept met Venkel”